Jegyek

A Honda plusz, a SEAT mínusz tíz kilóval indul Sonomában

WTCR
A Honda plusz, a SEAT mínusz tíz kilóval indul Sonomában
2013.08.14. 10:39
Nyilvánosságra hozták a szeptember elején esedékes amerikai hétvégén alkalmazandó súlykompenzációkat, melyek értelmében a Hondák az argentin fordulóhoz képest tíz kilóval nehezebbek lesznek, míg a SEAT-ok ugyanennyit veszítettek a tömegükből.
 
Az orosz, a portugál és az argentin versenyek köridői alapján abban nem történt változás, hogy továbbra is a Chevrolet Cruze számít az elitnek, így az amerikai márka autóit használó csapatok Sonomában is a maximális negyven kilós pluszsúllyal versenyeznek majd. Mivel azonban a Hondák átlagos lemaradása hétről hat tizedmásodpercre olvadt, a japánok tíz kilós kompenzációs súllyal indulnak majd az Egyesült Államokban, míg másfél héttel ezelőtt Dél-Amerikában még a gyári alapértéken futottak. A BMW-vel ezúttal is ez lesz a helyzet, a SEAT viszont még ennél is jobban járt, mivel ők mínusz tíz kilóval futhatnak a szezon kilencedik versenyhétvégéjén. A Ladáknál sincs változás: ők ezúttal is a minimumsúlyon lesznek.
 
A kompenzációk egyébként ezúttal nagyobb hatást gyakorolhatnak az erőviszonyokra az átlagosnál, a tavaly Michelisz Norbert kettős dobogójával bemutatkozó amerikai aszfaltcsík ugyanis híres az emelkedőiről és lejtőiről, amelyeken jobban kijöhetnek a tömeget érintő különbségek a kocsik között.
 
Kompenzációs súlyok a sonomai hétvégére:
+40 kg: Chevrolet Cruze 1.6T
+10 kg: Honda Civic S2000
0 kg: BMW 320 TC
-10 kg: SEAT León WTCC
-20 kg: LADA Granta

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: