Jegyek

A Honda további három évig marad a Moto2 motorbeszállítója

Moto2
A Honda további három évig marad a Moto2 motorbeszállítója
2014.11.29. 11:17
A Honda további három évre szóló megállapodást kötött a Dornával, mely értelmében már biztos, hogy 2018 végéig még ők szállítják a középső géposztály erőforrásait. A motorblokkok felkészítését a spanyol ExternPro végzi majd.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

A 2010-es szezon elején debütált a Moto2 kategória, ami a kétütemű 250-eseket váltotta. A középső géposztály teljesen átalakult, azzal a céllal, hogy az ott versenyzőket jobban felkészítsék a MotoGP-re. A kezdetek óta egyetlen motorbeszállító van jelen ebben a kategóriában: a Honda. Már biztos, hogy ez egy jó darabig nem is változik, hiszen a japán gyáróriás ismét hosszabbított a MotoGP jogait birtokló Dorna Sports-cal. Már biztos, hogy 2018 végéig továbbra is Honda erőforrások teljesítenek szolgálatot a Moto2 versenygépeiben.

Ezek felkészítésében a Parque Tecnólogico de MotorLand Aragón részeként üzemelő ExternPro segédkezik majd a „nagy H-nak”. Ez a kapcsolat nem új keletű, hiszen a spanyol cég 2013 óta működik együtt a Hondával, az ő feladatuk a motorblokkok megbízhatóságának és karbantartásának biztosítása. Az új megállapodásról Carmelo Ezpeleta, a Dorna vezetője így nyilatkozott a motogp.com-nak: „A Moto2 a kezdetektől fogva sikeres, és egyre jobb! Az első, 2010-es versenytől a Honda az egyedüli motorbeszállítónk, nagyon elégedett vagyok, hogy újabb három évig az ő erőforrásaikat használjuk majd. A Honda motorja nem csak egy izgalmas kiegészítőnek bizonyult a paddockban, hanem technikailag nagyon megbízható eszköznek is, ami nagyon fontos a motorsportban” – vélekedett Ezpeleta.
 
A továbbiakban ő, és Shuhei Nakamoto, a HRC ügyvezető alelnöke az ExternPrót is köszöntötték. „Szeretném üdvözölni a fedélzeten az ExternPrót is, akik eddig nagyon jó munkát végeztek az előszezoni tesztek során, és nincs kétségem afelől, hogy ez így marad a következő szezonokban is.” – mondta Carmelo Etpelata. Nakamoto így nyilatkozott: „A Moto2-es kategória tovább halad és felkészíti a versenyzőket a királykategóriára, a Honda pedig nagyon boldog, hogy újabb három évig támogathatja ezt a géposztályt. Az ExternPróval és a Dornával együtt keményen dolgozunk tovább, hogy a lehető legjobb felszerelést biztosítsuk ennek a kategóriának.”  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: