Jegyek

A Hondák 60 kg-mal könnyebbek lesznek a Hungaroringen,...

WTCR
A Hondák 60 kg-mal könnyebbek lesznek a Hungaroringen, mint a Citroënek
2014.04.29. 10:23
Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatfőnöke már hónapokkal a szezonrajt előtt azt mondta, a Honda számára a Hungaroringen fog kezdődni az idei túraautó-világbajnokság. Ezt elsősorban a fejlesztések aktuális állapotára értette, de részben már a kompenzációs súlyokkal is kalkulálhatott, amikor ezt mondta. A súlyrendszer ugyanis éppen a magyar fordulótól kezdve lép érvénybe.
 
A rendszer a bajnokságban szereplő autók súlyát határozza meg, az előző három (a Hungaroring esetében az eddigi kettő) versenyhétvége köridőire alapozva. A kompenzációs súlyok meghatározásakor minden modell esetén a két leggyorsabb autó időmérős eredményét, illetve mindkét futam tekintetében az egy leggyorsabb autó legjobb körét veszik alapul.

A magyarországi kompenzációs súlyok a marrakechi és a franciaországi eredmények alapján kerültek meghatározásra, és mivel minden eddigi időmérőt és versenyt a Citroën nyert eddig idén, így nem meglepő, hogy ez a márka lett a referenciapont. A Hungaroringen egyedül ők kapnak plusz súlyt, méghozzá a maximális, 60 kg-os ballasztot. Mivel mindenki mást nagyon sokkal vertek, így az összes többi TC1-es autó, a Honda, a Chevrolet és a Lada is saját minimumsúlyán futhat a hétvégén, beleértve a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert privát Honda Civicjét is.

A TC2-es autókra pedig eleve nem vonatkozik a kompenzációs szabály, ők egész évben az 1150 kg-os minimumsúlyukon futnak. A TC1-es autók minimumsúlya egyébként 1100 kg.
 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: