Jegyek

A Hondánál a WTCC jelenleg megelőzi a Forma-1-et (videó)

WTCR
A Hondánál a WTCC jelenleg megelőzi a Forma-1-et (videó)
2012.10.11. 08:03
A Honda név jól cseng a világ minden táján, ha autósportról van szó. A japán gyártó 2008 végén vonult ki a Forma-1-ből, ahová szívesen visszatérnének, jelenleg azonban a túraautó-világbajnokságban (WTCC) való sikeres szereplésre fókuszálnak.
 
A Honda a világgazdasági válság idején, 2008 végén jelentette be, hogy leállítja a roppant költséges, és akkoriban legalább annyira eredménytelen Forma-1-es projektjét. A visszatérésükig még biztosan eltelik majd néhány év, de a hírek szerint a japán autógyártónál újra és újra szóba kerül a csúcskategória.
 
Sőt, az Autosport értesülése szerint a Honda, illetve a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) képviselői közt már lezajlott néhány informális beszélgetés is a Forma-1 jövőjével kapcsolatban.
 
Yoshiharu Yamamoto, a Honda igazgatósági tagja, valamint a kutatás-fejlesztési részleg vezérigazgatója az Autocar című lapnak nyilatkozva azonban elmondta, bármennyire is csábító az F1, nagyon összetett sportágról van szó, és szerintük még sok dolognak változnia kellene ahhoz, hogy tényleg visszatérjenek.
 
Különben is, jelenleg másik szériában akarnak sikereket elérni. „Az első és legfontosabb dolog számunkra, hogy győzni tudjunk a WTCC-ben. Ha ez megvan, utána kacsingathatunk másfelé is.”
 
Mint ismert, a Honda a sorozat szabályainak megfelelően átalakított Civiccel száll harcba a túraautó-vb meghódításáért. Jövőre a gyári csapat pilótájaként Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro versenyez majd. Utóbbi már jövő hétvégén, a várva várt debütálás alkalmával Suzukában is vezetheti az elmúlt hónapokban sokat tesztelt versenyautót.
 
Támad a Honda...
Írta:
WTCC   Honda   F1

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: