Jegyek

A HRC bemutatta produkciós versenygépét

MotoGP
A HRC bemutatta produkciós versenygépét
2013.11.07. 16:36
Az előzetes hírek szerint a HRC nemrég hivatalosan is lerántotta a leplet produkciós versenygépéről, az RCV1000R névre hallgató Hondáról. A prezentációra természetesen a szezonzáró helyszínén, a valenciai paddockban került sor.
 
161 kg, 175Kw, 240 lóerő, V4-es 90 fokos motorblokk, Öhlins futómű, Nissin fékek. Röviden a Honda produkciós gépének technikai paraméterei. Az RCV1000R alapjaiban véve sok paraméterében hasonlít a prototípus RC213V-re, azonban a legfőbb differenciák közé sorolható, hogy a produkciós változat nem rendelkezik pneumatikus szelepvezérlésű erőforrással, illetve gyorsváltóval. Ezen felül további fontos információ még, hogy a motorvezérlő elektronikája (hardver és szoftver is) Magneti Marelli, míg a prototípusok esetében a gyártók még használhatják a saját szoftverüket a Magneti Marelli hardverben. A motor bemutatója során a HRC szakemberei elmondták, hogy Casey Stoner ugyanazon tesztnap során mindössze három tizeddel volt lassabb a produkciós Hondával, mint a prototípus verzióval, amikor pedig puha keverékű abroncsot tettek fel az RCV1000R-re, akkor kisebb volt a differencia, mint 0,17 másodperc.
 
Ennek fényében kíváncsian várjuk, hogy a jövő hét eleji teszten, amely során azonban csak két produkciós Honda lesz hadra fogható. Az egyik gépet valószínűleg Hayden, a másikat pedig Redding kapja majd meg. A Cardion AB színeiben versenyző Karel Abraham egyébként is sérült, így a cseh gárdát bizonyára nem éri nagy veszteség azzal, hogy nem tesztelhetik jövő évi motorjukat, hiszen pilótájuk sérült. Ami pedig még a produkciós vonatkozású versenygépeket illeti: A hírek szerint a Pramac Racing lemondott az egyik gyári Ducatiról, és helyette jövőre egy GP13-at indítanak majd a nem gyári státusznak megfelelő technikai változtatásokkal (Magneti Marelli hardver és szoftver, 24 literes tank…stb.)Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: