Jegyek

A Salzburgringen már a Honda is maximumsúlyon lesz

WTCR
A Salzburgringen már a Honda is maximumsúlyon lesz
2013.05.09. 11:03
A múlt hétvégi hungaroringi fordulót követően újra megállapították a kompenzációs súlyokat, amelynek értelmében a jövő héten megrendezésre kerülő salzburgringi versenyeken idén először nem csak a Chevrolet-k, hanem a Hondák is a maximumsúlyon fognak menni.
 
Az osztrák versenyhétvégén alkalmazandó kompenzációs súlyokat a marrokkói, szlovákiai és magyarországi köridők alapján állította meg az ezért felelős testület. A döntés értelmében a Salzburgringen már nem csak a Chevrolet-k fogják a maximális plusz negyven kilót magukkal cipelni, ahogy azt tették a 2013-as szezon mind a négy eddigi állomásán, hanem immáron a Hondák is, azaz a JAS Motorsport gyári pilótáival, Gabriele Tarquinivel és Tiago Monteiróval egyetemben idén először a Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert is maximumsúllyal fog rajthoz állni. A Hungaroringen plusz 30 kilóval indultak a Civicek, így ehhez képest tíz kilogramm a növekedés. Ennek köszönhetően viszont a két legerősebbnek tűnő márka azonos súlyon lesz, azaz most végképp valós képet kaphatunk egymáshoz mért teljesítményükről.
A Hondáén kívül a SEAT és a BMW súlyát is megnövelték a hungaroringihez képest
 
Az eredmények alapján hasonló mértékben nőtt a SEAT-ok súlya is, akik a magyarországi tíz helyett ezúttal már húsz kilóval lesznek nehezebb a gyári tömegnél, míg a BMW-k – főként Coronel slovakiaringi győzelmének, de ő és Bennani mogyoródi remeklésének is köszönhetően – a Salzburgringen már nem mehetnek húsz kilóval könnyebben, hanem kereken 1150 kg-mal kell majd körözniük az osztrák versenypályán. Egyedül a Lada Granták indulnak ismét a minimumsúlyon, ám az oroszok aligha örülnek ennek, hiszen ez azt mutatja, hogy a jó szezonkezdés után Magyarországon is a szlovákiaihoz hasonló rossz teljesítményt nyújtották.
Ausztriában már csak a Lada fog negatív súlykompenzációval indulni
 
A salzburgringi súlykompenzációk:
Chevrolet, Honda +40 kg (1190 kg)
SEAT +20 kg (1170 kg)
BMW +-0 kg (1150 kg)
Lada -20 kg (1130 kg)

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: