Jegyek

A Yamaha, a Honda és a Suzuki is tesztel a következő...

MotoGP
A Yamaha, a Honda és a Suzuki is tesztel a következő napokban
2013.08.05. 11:29
A Yamaha gyári alakulata, a HRC, valamint a 2015-ös visszatérésére készülő Suzuki is a pályán fog körözni kedden és szerdán, méghozzá Brnóban és Motegiben. Míg a hangvillások részéről Jorge Lorenzo és Valentino Rossi a nyári szünetét fogja megszakítani ezzel, akárcsak a kékek számára tesztelő Randy de Puniet, Casey Stoner tavaly november óta először ül majd újra MotoGP-gépre.
 
Bár a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnye nyári szünetét tölti, az előttünk álló két nap izgalmas lesz, hiszen az idei világbajnokság két bajnokesélyes csapata, a Yamaha és a Honda is tesztelni fog a világ különböző pontjain, ahogy a 2015-ben a királykategóriába visszatérő Suzuki is pályán lesz. A yamahások gyári versenyzői Brnóban köröznek majd: Jorge Lorenzo reméli, hogy kulcscsonttöréséből lábadozva már sokkal jobban fogja magát érezni, míg Valentino Rossi beállításokat fog próbálgatni, hogy folytathassa az elmúlt három versenyen látott dobogós sorozatát. Az is lehetséges, hogy a két pilóta kipróbálja azt a bizonyos gyorsváltót, amelyet riválisak már egy ideje használnak, s amelyet a hangvillások még idén bevetnének, amennyiben biztonságosnak találják, s valóban előnyt fog jelenteni számukra.
Stoner a tavalyi valenciai évadzáró után ül ismét MotoGP-motorra
 
Nem csak Brnóban fognak zajlani az események kedden és szerdán, hanem Motegiben is: például jelen lesz a japán helyszínen a Yamaha tesztcsapatának képviseletében Katsuyuki Nakasuga és Wataru Yoshikawa. A legnagyobb érdeklődés azonban nem rájuk fog irányulni, hanem minden bizonnyal arra a Casey Stonerre, aki tavaly novemberi visszavonulását követően most először ül majd újra MotoGP-motorra. 2007 és 2011 ausztrál világbajnoka a HRC színeiben tesztel majd, s szintén motorra ül a következő napokban az a Randy de Puniet is, aki a Suzuki versenygépének fejlesztésében segédkezik ezúttal is, akárcsak Nobuatsu Aoki. Davide Brivio, a japán gyártó csapatmenedzsere így nyilatkozott a teszt előtt a motogp.com oldalnak:
A Suzuki is folytatja felkészülését 2015-re
 
„Továbbra is a tesztelési és fejlesztési szakaszában tartunk a motornak. Folytatjuk a munkát az adatokkal, amelyeket az előző, májusi teszten gyűjtöttünk Motegiben, Barcelonában és Aragónban. A fejlesztés nem állt le, s ezen a héten különböző beállításokat fogunk próbálgatni, s folytatjuk a munkát az elektronikán, a vázon és a motoron, hogy tovább javuljunk teljesítmény terén” – mondta Brivio, aki a Suzuki által használt ECU-val kapcsolatban így fogalmazott: „Továbbra is dolgozunk a motoron a Mitsubishivel, de a kötelező Magnetti Marelli egység elemzése folyamatban maradt. Még nincs kész arra, hogy betegyük a prototípusba, de ez a közeljövőben megtörténik.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: