Jegyek

A Yamaha dominált az első napon Mugellóban

MotoGP
A Yamaha dominált az első napon Mugellóban
2013.05.31. 19:58
A mai reggelen nehéz körülmények között kezdődött az Olasz Nagydíj Mugellóban, majd délután a száraz pályán a Yamaha gyári alakulata a teljesen száraz pályán már nem talált ellenfélre. A kék-fehérek két versenyzője között is igencsak kis különbség döntött.
 
A helyi hős, Valentino Rossi a délelőtti edzésbe igencsak belespórolt, de délután már ő volt az első, aki 1’48-as kört futott, éppen 22 perccel a vége előtt. A csapattársa, Jorge Lorenzo sem volt éppen lassú, csak ő volt egyedül közelebb a hétszeres mugellói győzteshez.  A második szabadedzés utolsó öt percében hatalmas csata bontakozott ki a két gyári yamahás között, miközben végig uralták az edzés hajráját is. Végül a címvédő végzett az élen, de csak 34 ezreddel tudott jobb kört menni a hétszeres világbajnoknál.
Jorge Lorenzo, 1. helyezés, 1’48.375
„Reggel nedves és rossz körülmények fogadtak bennünket, ezért inkább egészen az első szabadedzés végéig ki sem mentünk a pályára, a slickeckel nehéz és veszélyes volt a pálya. Várnunk kellett délutánig, amikor is már száraz volt az aszfalt. Már a kezdetektől erősek és versenyképesek voltak a Yamaha versenyzői, ami azt jelenti, hogy idén ezen a pályán nagyon jól muzsikál a motorunk. Várnunk kell még a többiek javulására, és az időjárás változásával a mi teljesítményünk is megváltozhat, de jelenleg nagyon versenyképesek és boldogok vagyunk.”
Valentino Rossi, 2. helyezés, 1’48.409
„Boldog vagyok, mert egy nagyon jó szabadedzésen vagyunk túl, már a kezdetektől a legjobbak között voltunk. A Yamahának és a csapatnak is kiváló eredmény, hogy az első két helyen végeztünk, ugyanis három Yamaha áll az élen. Habár nem olyan rossz a köridőnk, koncentráltnak kell maradnunk, és a holnapi napra kell összpontosítanunk, mivel az ellenfeleink bizonyosan sokat fognak javulni. További lépést kell tennünk a javulás felé, gyorsnak kell lennünk, hogy a versenyen a jó pozíciókért harcolhassunk.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: