Jegyek

A Yamaha gyári alakulata a „hazai” versenyére készül

MotoGP
A Yamaha gyári alakulata a „hazai” versenyére készül
2013.05.28. 13:12
A hangvillások gyári gárdájának bázisa alig több mint háromszáz kilométerre fekszik Mugellótól, attól a legendás pályától, amelyet anno a briliáns előrelátó képességgel rendelkező tervezők mélyen a toszkán hegyek közé ékeltek be Milánó közelében. De nem csak emiatt lesz rendkívül fontos a soron következő hétvége a kék-fehérek számára!
 
A ring mind Jorge Lorenzónak, mind pedig Valentino Rossinak a kedvenceik között is előkelő pozíciót tölt be, a yamahások világbajnokai számos győzelmet szereztek ezen a pályán, ráadásul mind a három kategóriában, ha pedig a győzelmet nem tudták megszerezni, akkor az esetek többségében a dobogón ünnepeltek.

A világbajnoki kalendáriumban Mugello az egyik leggyorsabb aszfaltcsík, ahol a leghosszabb egyenes több mint egy kilométer hosszú. Az 5245 méter hosszú flaszter minden centimétere és mind a tizenöt kanyarja a versenyzés legmagasabb színvonaláról árulkodik, a rajongók pedig csak ritkán csalódnak ebben a helyszínben. Sok az előzési lehetőség, számtalan íven lehet megtámadni a különösen széles, gyors irányváltásokkal és hosszú, nyújtott kanyarokkal teletűzdelt pályát.

A hangvillásoknak lesz mit bizonyítania és kozmetikáznia, hiszen az elmúlt versenyeken rendre kikaptak az ellenfeleiktől, Valentino Rossinak pedig hol máshol lenne nagyobb esélye visszatérni a csúcsra, mint a számára oly kedves hazai pályáján.
Jorge Lorenzo
„Már alig várom, hogy Mugellóba látogassunk, főleg azután hogy Le Mans-ban csak szenvedtünk azon a kiábrándító hétvégén. Számunkra az egy nehéz verseny volt, és Mugellóban szeretném visszaszerezni az elvesztegetett pontokat, főleg mivel ez egy jó pálya a karrieremben. Kedvelem a ringet, leginkább is az elrendezése miatt, bőven van rajta a hosszú és gyors kanyarokból. Sok szép emléket őrzök erről a helyszínről, szeretnék egy pozitív hétvégét teljesíteni. A pálya eszméletlenül jól motorozható, és a hőmérséklet is elég magas szokott lenni, hasonlóan Jerezhez. A szurkolói tömegek is rendkívül szenvedélyesek. Az egyetlen gyenge pontunk a hosszú egyenes, ahol talán erősebbek nálunk a riválisaink, de egyébként általánosságban fekszik a motorunknak a pálya. Alig tudom kivárni, hogy elinduljunk Olaszországba, és megtaláljuk a tempónkat. Le kell csökkentenünk a hátrányunkat az elejével szemben, ugyanakkor hosszú még a bajnokság, nyugodtnak kell maradnunk.”
Valentino Rossi
„Nagyon boldog vagyok, hogy Mugellóba megyünk. Szeretem ezt a pályát és rendkívül boldog vagyok, hogy a Yamahával térek vissza. Ez egy olyan helyszín, amit valóban kedvelek, és fontosak a jó eredmények. Sajnos még nem vagyunk elég gyorsak, szóval javulnunk kell, különösen száraz körülmények között. Keményen kell dolgoznunk a motor fejlesztésén. A mugellói futam nehéz lesz, azonban mindent meg fogunk tenni, hogy a legjobb eredményt szerezzük meg. A pódium tényleg nagyon jó lenne. Hiszem, hogy nagyon sok ember fog kilátogatni Mugellóban, szóval boldog vagyok, és itt a hangulat is mindig jó!”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: