Jegyek

Abraham a Honda produkciós gépére vált 2014-ben

MotoGP
Abraham a Honda produkciós gépére vált 2014-ben
2013.08.20. 17:00
Újabb csapatról és versenyzőről derült ki, hogy jövőre a Honda produkciós motorját fogja használni: azok után, hogy tudni lehetett, hogy a Gresini csapat is fog egyet versenyeztetni, most a Cardion AB Racing jelentette be, hogy Karel Abraham ilyen motoron fog ülni 2014-ben az Aprilia gépe helyett.
 
A Cardion AB Racing és Karel Abraham idén Apriliával indulnak a világbajnokságon, s a speedweek.com információi szerint egészen júliusig fel sem merült az alakulatnál a váltás lehetősége. Idősebb Karel Abraham csapattulajdonos azonban elmondta a német weboldalnak nyilatkozva, hogy a júliusban megrendezett Laguna Seca-i forduló után sikerült megállapodniuk a HRC-vel:
 
„Nem volt számunkra könnyű meghozni ezt a döntést” – fogalmazott a brnói pályát is tulajdonló Abraham. „Tavaly nem működött a Ducatival való kapcsolat, de az ART-vel nagyon korrekt a viszonyunk. Az Aprilia szeretett volna folytatni, de mi versenyképes motort akarunk, és négy lehetőségünk volt: maradni az Apriliával, az M1 motorok a Yamahától, egy komplett Honda produkciós motor vagy egy Ducati, de szerettünk volna garanciát a folyamatos fejlesztésre az olasz gyártó részéről.”
Abraham idén még ART-vel megy, de jövőre már a Honda produkciós gépét fogja használni
 
„A Honda ajánlata nagyon ígéretes számunkra, s már alá is írtunk egy előzetes szerződést, de szeretnénk a saját beszállítóinkkal felszerelni” – tette hozzá a főmérnök Marco Grana. E szerint elképzelhető, hogy a produkciós motort Showa helyett Öhlins felfüggesztésekkel, valamint a Nissin helyett Brembo fékekkel szerelnék fel.
 
„Nagy váltás lesz ez nekem és a csapatunknak, de remélem, jobb lesz” – kommentálta a váltást maga a pilóta, ifjabb Karel Abraham. „Majdnem a teljes pályafutásom során olasz márkákkal versenyeztem. Remélhetőleg a helyes döntést hoztuk meg most. Nem könnyű elhagyni az Apriliát, mivel az egy nagyon jó motor, s jobban éreztem magam vele, mint a Ducatival. Sajnos ez a gép csak mérsékelten lehet versenyben a prototípusokkal, noha az Aprilia messze a legjobb motor a CRT-k közül.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: