Jegyek

Aoyama ázsiai tehetségek keresésével és gondozásával is...

MotoGP
Aoyama ázsiai tehetségek keresésével és gondozásával is foglalkozik idén
2015.02.16. 13:51
A MotoGP utolsó 250-es világbajnoka, Hiroshi Aoyama tavaly év végén befejezte pályafutását, mint aktív versenyző, jelenleg már a HRC hivatalos tesztversenyzője. Emellett nemrég kapott egy igen fontos és megtisztelő feladatot. A Dornával és Alberto Puig-dzsal közösen ázsiai tehetségeket fog keresni, valamint gondozni.
 
Hiroshi Aoyama megtisztelő feladatot kapott – írja a motogp.com. Egykori mentora, Alberto Puig oldalán részt vesz majd a Dorna programjában, melyben ázsiai tehetségeket fog keresni és gondozni. Annyi már bizonyos, hogy három fiatal honfitársának útját aktívan egyengeti majd. Ők Kaito Toba, Yuta Date és Ayumu Sasaki, akik a Moto3 junior világbajnokságán, a Shell Adwance Asia Talent Cupban és a Red Bull MotoGP Rookies Cupban mérettetik meg magukat 2015-ben. Aoyama röviden nyilatkozott is minderről.

„El vagyok ragadtatva a Dorna ajánlatától. Olyasvalamiben veszek majd részt, ami nagyon motivál engem, aminek keretein belül ázsiai versenyzőknek, különösen japán srácoknak adhatom tovább a pályán töltött időben szerezett tudásomat. Annak is nagyon örülök, hogy Alberto Puig mellett dolgozhatok, akivel elkezdtem nemzetközi karrieremet 2004-ben, és aki mindig utat mutatott nekem, míg versenyeztem. Köszönetet akarok mondani a HRC-nek is, akik lehetővé tették, hogy kombináljam ezt a szerepet a tesztversenyzőséggel. Mozgalmas év lesz az idei” – vélekedett a világbajnok.
 
A Dorna Sports első embere, Carmelo Ezpeleta elmondta, nagyon örül annak, hogy Aoyama elfogadta ajánlatukat. „Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Hiroshi Aoyama csatlakozott ehhez a projekthez. Miután visszavonult a versenyzéstől, nem akartuk kihagyni azt a lehetőséget, hogy hasznosítsuk az általa felhalmozott tapasztalatokat. A japán versenyzők számára Aoyama egy példakép, mivel ő az utolsó japán, aki világbajnok lett. A HRC-nek is meg szeretném köszönni hajlandóságukat, hogy lehetővé tették számára, hogy kombinálja ezt a tevékenységet a MotoGP-tesztversenyzői szerepkörével. Ez is megmutatja, mennyire elkötelezett a HRC ez iránt a projekt iránt.”      
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: