Jegyek

Aragón, Futam: Fenati fantasztikus győzelmet szerzett,...

Moto3
Aragón, Futam: Fenati fantasztikus győzelmet szerzett, Miller katasztrofális napot zárt
2014.09.28. 12:14
Romano Fenati remek versenyzést bemutatva megnyerte az aragóni futamot. Alex Marquez és Danny Kent állhattak fel mellé a dobogóra. A vegyes körülmények rendkívül változatos versenyhez vezettek, kanyarról-kanyarra változott a helyzet. A nap vesztese egyértelműen Jack Miller, aki kétszer is elesett.
 
A reggeli időjárás miatt 11:25-re csúszott a Moto3 rajtja Aragónban. A pálya felszíne az ideális íven már szinte teljesen száraz volt, de azon kívül még elég sok volt a nedves folt. Éppen ezért a rajtrács elején a „WET” feliratú táblát emelték a magasba. Ilyen körülmények között általában nagyon sok múlik a taktikán, ki mennyire bevállalós. A legkisebbek előtt tehát nem kis feladat állt. Az első sorból Rins, Kent, Guevara, a másodikból Miller, Marquez és Bastianini várta a rajtot. Danny kent vette ezt az akadályt a legjobban, ő fordult elsőként. Hátrébb viszont történt egy kicsúszá, Granado azonban folytatni tudta. Az élen Kent, Miller, Rins, McPhee, Bastianini, Guevara és Marquez üldözték egymást. Ferrari már ekkor búcsúzott esése után. Az első kört már Miller fejezte be az élen, Kent, Rins, McPhee, Bastianini, Marquez, Guevara, Antonelli utána. Hanika is hibázott, később a mezőny után tudott eredni, lemaradása azonban tetemes volt. A második körben Rins átvette a vezetést, Miller Kent, Marquez, Bastianini és McPhee szorosan uta következtek. Ajo a második kör végén kiment a csapatához kereket cserélni, a száradó pályára rossz döntés volt az esős gumit felrakni.
 
A harmadik körben ismét az ausztrál vezette a mezőnyt. Az Aspar Team motorosa, Guevara a negyedik körben elesett. Időközben az első öt, Marquez, Miller, Kent, Rins és McPhee kicsit elhúzott. Hamarosan azonban négyen maradtak, Miller elesett az utolsó kanyarban, miután összeértek Marquezzel, ezzel nagy veszélybe került világbajnoki elsősége. A vezető négyeshez időközben felzárkózott Isaac Vinales. A hatodik kör elején Kent kiszaladt a pályáról, visszaesett a hetedik helyre, ráadásul Bastianini keményen beszúrt neki, ami miatt ismét kibillent egy kicsit az egyensúlyból, Fenati is elment mellette. Közben a közvetítés alján megjelent a felirat, mely szerint vizsgálat alatt volt Marquez és Miller esete. Az élboly hat fősre hízott, Marquez, Rins, Kornfeil, McPhee, Vinales és Vazquez hajtottak az elsőségért. Miller visszatért még a pályára, hátránya azonban már több kör volt. Az Estrella Galicia versenyzői időközben folyamatosan váltották egymást az első helyen. Közben Fenati futotta a leggyorsabb kört a 6. helyen, de majd’ 2 másodperccel volt az ötödik Vazquez mögött. Egy újabb esést könyvelhettünk el 11 körrel a vége előtt, a Misanóban remeklő Migno hibázott.
Bár a versenyt nem nyerte meg, Alex Marquez a bajnokság élére állt
 
A futam feléhez érve aztán átalakult az élmezőny. Rins egy megcsúszás után visszaesett, Vazquez bukott, Fenati pedig iszonyatos tempóban közeledett az élmezőnyre. Marquez, McPhee, Kornfeil, Fenati és Kent jó eséllyel pályáztak a győzelemre. Hátrébb Bastianini nem először motorozott ki a pályáról. Fenati pedig már a harmadik helyen volt, őrült versenyt láthattunk. Marquez sem úszta meg, elnézte az egyik ívet, ezzel szinte egy időben McPhee elesett, az elé visszasoroló Marquez mögött. A 12. kör végén Fenati átvette a vezetést, de Alex Marquez egy kanyarral később már visszaállt az élre. Szinte minden kanyarban történt valami. Hét körrel a leintés előtt kicsit szétszakadt az eleje, Fenati és Marquez a győzelemért, Kornfeil és Kent pedig a harmadik helyért hajtottak. Öt körrel a vége előtt az élen továbbra is tartott a harc, mögöttük egy másodperccel lemaradva viszont Kent a mezőny leggyorsabbjaként érkezett. Két körrel a vége előtt Kent már Fenati előtt volt, háromesélyes lett a győzelem sorsa. Az utolsó előtti körben Miller még egyszer elesett, totális katasztrófa lett számára ez a nap. Az utolsó körre Rins, Fenati, Kent sorrendben fordultak rá az élen. Az utolsó kanyar előtti szélárnyékot kihasználta Fenati, ez volt a győzelem kulcsa, Marquez lett a második, Kent a harmadik. Rins végül negyedik lett, Kornfeil pedig ötödik. Marquez és Miller esetét a verseny után tárgyalja a versenyigazgatóság.
 
A verseny végeredménye:

  Név Csapat Motor Idő/Különbség
1 Romano FENATI SKY Racing Team VR46 KTM 40'52.209
2 Alex MARQUEZ Estrella Galicia 0,0 Honda +0.057
3 Danny KENT Red Bull Husqvarna Ajo Husqvarna +0.283
4 Alex RINS Estrella Galicia 0,0 Honda +11.631
5 Jakub KORNFEIL Calvo Team KTM +18.382
6 Enea BASTIANINI Junior Team GO&FUN Moto3 KTM +19.259
7 Miguel OLIVEIRA Mahindra Racing Mahindra +23.706
8 Brad BINDER Ambrogio Racing Mahindra +24.773
9 Niccolò ANTONELLI Junior Team GO&FUN Moto3 KTM +37.023
10 Alexis MASBOU Ongetta-Rivacold Honda +39.044
11 Hiroki ONO Honda Team Asia Honda +39.584
12 Isaac VIÑALES Calvo Team KTM +1'02.015
13 Efren VAZQUEZ SaxoPrint-RTG Honda +1'02.061
14 Jules DANILO Ambrogio Racing Mahindra +1'02.238
15 Zulfahmi KHAIRUDDIN Ongetta-AirAsia Honda +1'05.268
16 Jasper IWEMA CIP Mahindra +1'05.282
17 Eric GRANADO Calvo Team KTM +1'06.486
18 Andrea LOCATELLI San Carlo Team Italia Mahindra +1'12.074
19 Hafiq AZMI SIC-AJO KTM +1'21.830
20 Gabriel RODRIGO RBA Racing Team KTM +1'25.126
21 Gabriel RAMOS Kiefer Racing Kalex KTM +1'25.242
22 Ana CARRASCO RW Racing GP Kalex KTM +1'35.044
23 Karel HANIKA Red Bull KTM Ajo KTM +1'37.368
24 Francesco BAGNAIA SKY Racing Team VR46 KTM 1 Lap
25 Niklas AJO Avant Tecno Husqvarna Ajo Husqvarna 1 Lap
26 Luca GRÜNWALD Kiefer Racing Kalex KTM 2 Laps
27 Jack MILLER Red Bull KTM Ajo KTM 3 Laps
Nem ért célba:      
  John MCPHEE SaxoPrint-RTG Honda 8 Laps
  Andrea MIGNO Mahindra Racing Mahindra 11 Laps
  Philipp OETTL Interwetten Paddock Moto3 Kalex KTM 12 Laps
  Jorge NAVARRO Marc VDS Racing Team Kalex KTM 15 Laps
  Alessandro TONUCCI CIP Mahindra 15 Laps
  Juanfran GUEVARA Mapfre Aspar Team Moto3 Kalex KTM 17 Laps
  Scott DEROUE RW Racing GP Kalex KTM 18 Laps
Nem fejezte be az első kört:      
  Matteo FERRARI San Carlo Team Italia Mahindra 0 Lap

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: