Jegyek

Aragón teszt, 1. nap: Baz utcahosszal a többiek előtt

Superbike
Aragón teszt, 1. nap: Baz utcahosszal a többiek előtt
2013.11.15. 03:55
Loris Baz nyerte az aragóni teszt első napját: a gyári Kawasaki francia motorosa 1,3 másodperccel végzett a hondás Jonathan Rea előtt, míg a harmadik helyen végző Marco Melandri először ülhetett fel az Apriliára.
 
Noha Aragónban egész csütörtökön sütött a nap, a Superbike világbajnokság nyolc pilótája, akik kétnapos gyakorlást teljesítenek a 2014-es idényre való felkészülés jegyében (a teszttilalom december 1-jétől január 15-ig tart), mégsem lehetett elégedett az időjárással, a szél ugyanis meglehetősen hűvösen fújt, a hőmérséklet alig érte el a tíz fokot. „Már három kör után hidegek voltak a gumik. Képtelenség volt jó köridőkre hajtani” – idézi Marco Melandri szavait a speedweek.com.
 
A 2013-as világbajnok Tom Sykes mindezt nem tapasztalhatta meg, ugyanis bár a brit eredetileg ott lett volna Aragónban, terhes feleségének fájásai voltak, így a versenyző inkább hazarepült. A Kawasaki úgy tervezte, hogy szombatra is kibérli a spanyolországi aszfaltcsíkot, hogy Sykes is tesztelhessen, ám végül elvették ezt az ötletet, ugyanis az előrejelzések szerint még hidegebb időjárás várható. Marcel Duinker, a brit főmérnöke ugyanakkor megjegyezte: jó lett volna a legutóbbi jerezi gyakorlás után másik pályán is tapasztalatokat gyűjteni.
Melandri első kilométereit teljesítette az Apriliával, ám a szeles és hűvös időjárás őt is megakadályozta egy jó köridő elérésében
 
A Kawasaki azonban így sem lehet csalódott, ugyanis a gyári alakulat másik pilótája, Loris Baz mindenkit leiskolázott csütörtökön: 1:58-as győztes ideje 1,3 másodperccel bizonyult jobbnak a második helyen záró Jonathan Rea mögött. A hondás mindössze egyetlen tizeddel előzte meg az Apriliánál első köreit teljesítő Marco Melandrit, aki elmondása szerint leginkább a megfelelő üléspozíció megtalálásával, valamint az elektronika működésének megértésével foglalatoskodott az első napon.
 
A negyedik és ötödik pozíciót a Ducati két új szerzeménye, Chaz Davies és Davide Giugliano gyűjtötte be, akiknek már nem volt teljesen ismeretlen az 1199 Panigale R, hiszen a kawasakisokhoz hasonlóan jelen voltak a néhány héttel korábbi jerezi gyakorláson. Mögöttük Leon Haslam végzett hatodikként, majd jött David Salom, a sort pedig az Aprilia tesztversenyzője, Alex Hofmann zárta, aki többek között egy új motorkonfigurációt is próbálgatott. Az aragóni teszt pénteken zárul a második nappal.
 
Az aragóni teszt első napjának végeredménye:
1. Loris Baz FRA Kawasaki 1:58.0
2. Jonathan Rea GBR Honda 1:59.3
3. Marco Melandri ITA Aprilia 1:59.4
4. Chaz Davies GBR Ducati 1:59.7
5. Davide Giugliano ITA Ducati 2:00.0
6. Leon Haslam GBR Honda 2:00.3
7. David Salom ESP Kawasaki 2:01.6
8. Alex Hofmann GER Aprilia 2:02.4

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: