Jegyek

Assen – Aegerter nyert Odendaal előtt, Sebestyén 11.

Supersport
Assen – Aegerter nyert Odendaal előtt, Sebestyén 11.
2021.07.24. 22:46
Hazai győzelem a Ten Kate Racing számára.
 
Szombat délután rendezték a Supersport mezőnyének első versenyét, melyen volt két hiányzó: Hannes Soomer a Superpole-on, míg Shogo Kawasaki a második szabadedzésen szereztek olyan sérüléseket, amelyek miatt számukra idő előtt ért véget az asseni hétvége.
A verseny három emberről szólt: Dominique Aegerterről, Steven Odendaalról és Philipp Öttlről. Az első kört Öttl zárta az élen, a másodikat pedig Odendaal, majd az összes ezutánit Aegerter. Sokáig együtt motoroztak, ám a körök előrehaladtával kezdtek elszakadni egymástól: Aegerter mindkettejüktől ellépett, és Odendaal tudta tartani csak a tempóját egy darabig. A svájci motoros hazai pályán vezette győzelemre a holland Ten Kate Racing csapat Yamaháját – amely pont ennek a tiszteletére öltözött a kezdeti időkre emlékeztető sárga színbe. A negyedik helyen szinte végig Manuel Gonzales volt – kivéve az utolsó körben, amikor is Jules Cluzel és Randy Krummenacher is leelőzték. Több bukás is volt a versenyben: Pawel Szkopek, Danny Webb, Vertti Takala, Mattia Casadei, majd az utolsó körben Raffaele De Rosa is megismerkedtek a kavicsággyal. A leglátványosabb bukás azonban Niki Tuulié volt, akit a célegyenes bejáratánál dobott le magáról az MV Agusta.
 
 Tuuli (66) gyors versenyző, de túl sokat esik

A versenyző és a motor is a pályatesten álltak meg, ám szerencsére nem lett baj belőle – leszámítva a finn versenyző újabb nullázását. A tavalyi olasz supersport bajnok Luca Bernardi kapott később egy hosszú körös büntetést, mivel az ő felelőtlen motorozása idézte elő Takala bukását. Két körrel a vége előtt Maria Herrera műszaki hiba miatt volt kénytelen visszatérni a boxutcába.
Sebestyén Peti az öt pontot érő 11. helyezéssel tért vissza a világbajnokság vérkeringésébe. Peti és a csapata beszámolóját itt olvashatjátok.

Assen – első Supersport futam végeredménye:
 

Fotó: World Superbike Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: