Jegyek

Assen – Aegerter pályacsúccsal a poleban, Sebestyén Peti...

Supersport
Assen – Aegerter pályacsúccsal a poleban, Sebestyén Peti 15.
2021.07.24. 11:26
A svájci versenyző az időmérőn is a leggyorsabb lett
 
A svájci Dominique Aegerter mindent megtesz azért, hogy a hazai pályán versenyző – és ennek tiszteletére sárgába öltözött – Ten Kate Racinget boldoggá tegye: a második szabadedzés után a szombati superpole-t is megnyerte, méghozzá pályacsúcsot jelentő 1:37.222-es idővell! Igaz, nem volt könnyű dolga: a kawasakis német Philipp Öttl mindössze 11 ezredmásodperccel maradt le tőle. A másik nagy bajnokaspiráns, a dél-afrikai Steven Odendaal lett a harmadik, három tizeddel lemaradva Aegertertől. Az észt Hannes Soomer lett a negyedik, a spanyol Manuel Gonzales az ötödik, az MV Agustával versenyző finn Niki Tuuli a hatodik, a svájci Randy Krummenacher pedig a hetedik. Nyolcadikként zárt a francia Jules Cluzel, ám az ő hátránya már majdnem egy másodperc.

 Sebestyén Peti 15. helyről indul

Hazánk fia, Sebestyén Peti a 15. helyet szerezte meg az időmérő edzésen, hátránya 1,745 másodperc Aegerterhez képest. Az időmérő első perceiben Peti elesett a tizes kanyarban, szerencsére nem lett semmi baja. Pawel Szkopek számára azonban hamarabb véget ért a superpole: szintén elesett, és szintén folytatni tudta, azonban nem ment be a boxba, ahogyan a szabályok előírják, hanem folytatta a körözést - emiatt fekete zászlóval kiintették. 
A mai verseny 15:15-kor kezdődik, melyet az arena4.hu weboldalon lehet élőben nézni. Az Arena4 tévécsatorna 19:30-kor fogja felvételről leadni.

Assen – Supersport superpole végeredménye:


Fotó: World Superbike Media, Sebestyén Péter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: