Jegyek

Assen – Rea nyerte a megrövidített első futamot

Superbike
Assen – Rea nyerte a megrövidített első futamot
2021.07.24. 15:41
Tizenharmadik győzelmét szerezte a Katedrálisban
 
A címvédő Jonathan Rea nyerte az első asseni Superbike VB futamot. Az északír zseni egyben új rekordot állított fel: ő az első versenyző a WSBK 1988 óta íródó történelmében, aki 13-szor képes nyerni egy pályán, neki pedig ez volt a 13. győzelme Assenban.
Bautista már a legelső körben kiesett, a szabadkártyás Mantovani pedig dupla hosszú körös büntetést kapott rajtkiugrásért, amit nem töltött le, így boxutca-áthajtásra módosították az ítéletet – ezt már teljesítette. A második körben Lowes és Rinaldi is elestek, a 12. körben pedig Mahias és Nozane követték a példájukat. Tito Rabat pedig műszaki hiba miatt adta fel a futamot.


Mahias bukása

Csupán egyetlen körben vezetett Razgatlioglu, az összes többiben Rea állt az élen. Razga később pedig a második helyet is elvesztette Reddinggel szemben. A verseny idejekorán ért véget: két körrel a vége előtt Jonas Folger elesett, ami miatt elrendelték a piros zászlós versenymegszakítást, és már nem indították újra a futamot. Jonathan Rea így megszerezte történelmi, 13. győzelmét a holland pályán, ezáltal a tabellán is visszavette a vezetést Razgától.
Pontot szerzett valamennyi célbaérő: így a szabadkártyás Mantovani, és a MIE Hondával visszatérő Leandro Mercado is.

Assen – első Superbike futam végeredménye:
 

Fotó: World Superbike Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: