Jegyek

Az FIM és a Dorna több gyártóval is asztalhoz ülhet a...

Moto2
Az FIM és a Dorna több gyártóval is asztalhoz ülhet a Moto2-es erőforrások kapcsán
2015.05.22. 14:14
A gyorsaságimotoros-világbajnokság középső géposztályában 2010-ben váltotta a Moto2 a kétütemű 250-eseket. Azóta a kategória minden motorjában ugyanolyan erőforrások dolgoznak, melyeket eddig minden évben a Honda szállított. Még három szezonon keresztül ez a helyzet bizonyára nem változik, utána azonban leválthatják őket.
 
2016-tól 2018-ig még egész biztos, hogy a Honda szállítja majd a Moto2 erőforrásait. 2010 óta dobog a középső géposztály gépeiben Honda szív, 2019-től viszont változhat a helyzet. A napokban ugyanis az FIM és Dorna kijelentette, hogy a szezon végéig szívesen leülnek tárgyalni minden egyes gyártóval, akiket érdekelné az egyedüli motorbeszállító szerepe. Ezeknek a tárgyalásoknak a célja az, hogy a felek álláspontjai közeledjenek egymáshoz, figyelembe véve a Moto2 elvárt értékeit, azaz a potenciális motorbeszállítónak elérhető, megfizethető és megbízható erőforrásokat kell biztosítania, amik minél kiegyensúlyozottabb versenykörnyezetet biztosíthatnak a csapatoknak.
Lesz komoly „kihívója” a Hondának?
 
A szezon végéig zajló tárgyalásokat követően, még az év befejezése előtt ki is írják majd a hivatalos tendert erre a posztra. Az sajnos egyelőre nem derült ki, hogy hány olyan gyár van, amelyik elvállalná ezt a feladatot. Valószínűleg a Honda nem szeretné elveszíteni a beszállítói szerepkörét, mindez persze attól is függ majd, lesz-e olyan komoly kihívója, akinek a pályázata megingathatja a HRC-t. Jelen pillanatban talán a nagy rivális, a Yamaha tűnik a legnagyobb veszélynek, egyelőre azonban kérdéses, hogy egyáltalán érdekeltek-e egy ilyen pályázatban a „hangvillások”. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: