Jegyek

Az LCR Honda mégis egy motort indítana jövőre is

MotoGP
Az LCR Honda mégis egy motort indítana jövőre is
2013.06.21. 12:47
Bár az idei szezon előtt felreppentek olyan pletykák, miszerint a Stefan Bradlt foglalkoztató LCR Honda 2014-ben már két motort indítana a királykategóriában, ám jelenleg úgy néz ki, Lucio Cecchinello alakulata mégis marad az egymotoros felállásnál jövőre is.
 
A 2013-as gyorsasági motoros világbajnoki idény kezdete előtt arról lehetett olvasni, hogy az LCR Honda 2014-re megvásárolna egy produkciós Honda RC213V-t, amelyen egy fiatal motorost szerepeltetnének Stefan Bradl mellett. A Honda azonban ezen a héten kijelentette, hogy jelenleg nem túl sok esély van arra, hogy Lucio Cecchinello és csapata vásárolná meg az öt produkciós versenygép egyikét, így továbbra is egy prototípus motorral indulnának, amelyre 2014-ben is mostani német versenyzőjüket ültetnék fel. Livio Suppo, a Repsol Honda főnöke így nyilatkozott ezzel kapcsolatban a MotorCycleNews-nak:
Jelen állás szerint 2014-ben is csak Stefan Bradl versenyezne az LCR Hondánál, továbbra is egy prototípus gépen
 
„Lucio terve az, hogy továbbra is egy motorjuk marad. Még ha a produkciós gép olcsóbb is, mint egy szatellit prototípus, az akkor is pénz, és nem csak a motorról van szó, de szükséged van egy pilótára, egy szerelőcsapatra, szóval szerintem Lucio szeretne inkább nagyobb figyelmet fordítani egy motorra.” Jelenleg egyébként még nincs megerősített vásárlási szándék az öt produkciós motorra, amelyeknek az ára 800 és 900 ezer font közé várható, ugyanakkor Suppo szerint nagy az érdeklődés irántuk, és arra számít, hogy mind az ötöt sikerül eladniuk a következő szezonra. „A terv az, hogy még a nyári szünet előtt meglegyenek a motor végső részletei és az ára. Talán elvisszük a motort Brnóba, hogy megmutassuk. Jelenleg rengeteg csapat érdeklődik a projekt iránt” – mondta a csapatfőnök.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: