Jegyek

Barcelonában is problémamentes tesztet teljesített a Honda

WTCR
Barcelonában is problémamentes tesztet teljesített a Honda
2014.02.15. 06:42
Pénteken véget ért a túraautó-világbajnokságon szereplő gyári Honda alakulat második jelentős, négy napig tartó tesztje a 2014-es szezon előtt. Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro, a JAS Motorsport pilótái ezúttal a barcelonai aszfaltcsíkon gyakoroltak, s a TC1-es Civic ezúttal is komoly hiba nélkül rótta a köröket, ráadásul már sikerült hosszabb etapokat is futniuk a kocsival.
 
Néhány hete Aragónban gurult először pályára a 2014-es Honda Civic, most pedig az elmúlt négy napban a Barcelona mellett fekvő catalunyai aszfaltcsíkon körözött az új TC1-es specifikációjú járgány. A remek időjárási körülmények között megtartott gyakorláson ezúttal sem jelentkezett komolyabb műszaki hiba, így a két pilóta, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro már hosszabb etapokat is tudott teljesíteni a kocsival. A hihetetlenül rutinos 2009-es világbajnok olasz egyébként az első három nap során vezethetett, míg portugál kollégája az utolsó napra ülhetett be a volán mögé.
 
Daisuke Horiuchi, a Honda R&D motorfejlesztésért felelős részlegének projektvezetője így nyilatkozott a barcelonai körözést követően: „Elégedettek vagyunk, mert a pályán tapasztaltak megerősítették azokat az adatokat, amelyeket a fékpadon szereztünk, s ez lehetővé tette, hogy beazonosítsunk néhány területet, ahol újabb fékpados tesztekkel tovább fejlődhetünk. Különösképp a motorvezérlő elektronikára gondolok” – idézi a japán szakember szavait a bajnokság hivatalos weboldala, az fiawtcc.com.
A képek ugyan még az aragóni gyakorláson készültek, ám ez a teszt is hasonlóan sikeresen alakult a gyári Honda számára, amely Michelisz Norbiék számára is rendkívül biztató lehet
 
A JAS Motorsport főtervezője, Andrea Adamo is pozitívan értékelte a barcelonai eseményeket: „Köszönhetően a kellemes időjárásnak, sikerült néhány, a versenytávot is meghaladó hosszú etapot teljesítenünk, amely különösen a gumikezelés szempontjából volt érdekes. Ráadásul mindemellett a meleg levegő és aszfalt okán fontos adatokat szereztünk az autó hűtésével és a gumikkal kapcsolatban.”
 
Alessandro Mariani csapatfőnök így fogalmazott: „Nagyon büszke vagyok az egész csapatra. Mindenki nagyon keményen dolgozott az elmúlt néhány hónapban. S ez pedig lehetővé tette, hogy megépítsük az új autót, s két ilyen korai tesztet is teljesítsünk mindenféle komolyabb technikai hiba nélkül, folyamatosan javítva a teljesítményt. Kemény kihívás volt!” – mondta Mariani. Idén összesen négy Civicet láthatunk majd a mezőnyben: Tarquini és Monteiro mellett a Zengő Motorsport magyarja, Michelisz Norbert, aki Aragónnal ellentétben ezúttal nem volt jelen a teszten, valamint a Proteam marokkói versenyzője, Mehdi Bennani is Hondát fog vezetni a 2014-es WTCC-idényben.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: