Jegyek

Bennani lesz Michelisz Norbi új játszópajtása, a marokkóié...

WTCR
Bennani lesz Michelisz Norbi új játszópajtása, a marokkóié a negyedik Honda
2013.10.26. 13:33
Amit eddig csak sejtettünk, az immár biztossá vált: 2014-ben lesz negyedik Honda a WTCC-ben, amit a Proteam istálló pilótája, Mehdi Bennani terelget majd, a Zengő Motorsportot erősítő Michelisz Norberttel azonos feltételek mellett, privát csapat privát versenyzőjeként. A magyar pilóta tehát újabb viszonyítási pontot kapott maga mellé a Hondánál.
 
Eddig ugyanis volt Norbi és voltak a gyári Hondák. Mostantól lesznek a gyári Hondák, lesz Norbi és lesz egy másik privát Civic, Bennanival a volánjánál. Sokáig élt a remény, hogy a negyedik Hondát is a Zengő Motorsport kapja meg, és Norbi mellé ismét becsatlakozhat egy másik magyar pilóta is – alighanem Wéber Gábor volt a legesélyesebb pályázó – a túraautó-világbajnokság mezőnyébe, ám a magyar privát csapat végül a lehetőségeket mérlegre téve, és a realitásokat szem előtt tartva úgy döntött, marad az egyautós felállásnál, azt viszont ugyanolyan magas szinten kívánják futtatni Norbival, mint idén is.

Zengőéken kívül a kezdetektől a Proteamet és Bennanit emlegették, mint másik lehetséges befutót, így miután a magyar alakulat bejelentette, 2014-ben is „csak” (sok ilyen „csak”-ot Magyarországnak!) Michelisz Norbit indítja a világbajnokságon, gyakorlatilag borítékolható volt, hogy Bennanié lesz a negyedik autó. Mert azt biztosra mondták, hogy lesz, mást pedig nem is hoztak szóba vele. Vélhetően már csak egy-két papírmunka és néhány részletkérdés tisztázása volt hátra, de a mai napon megszületett a nagy bejelentés: Bennani BMW-ről Hondára vált jövőre. Ugyanúgy, mint Norbiék, csak egy év lemaradással. Ha eddig valaki kételkedett volna a BMW-ről Hondára váltás helyességében (Norbi eredményeit elnézve aligha!), vélhetően ezután a bejelentés után már az se fog.  
Bennani több alkalommal is együtt ünnepelt már a dobogón Norbival, például tavaly a Hungaroringen is
 
Az ilyenkor szokásos módon mindenki örömét fejezte ki a bejelentés kapcsán, kezdve Valmiro Presenzinivel, a Proteam Racing csapatfőnökével: „Tíz, a BMW privát csapataként eltöltött év után igazán izgatottnak és megtisztelve érezzük magunkat most, hogy csatlakozhatunk a Honda versenycsaládjában. Teljes mértékben biztosak vagyunk benne, hogy Bennani képes lesz néhány impresszív eredményt elérni az új Civic volánjánál.”

Bennani szerint is. „Az idei szezon során, úgy érzem, bizonyítottam, hogy alkalmas vagyok arra, hogy kiváló eredményeket érjek el és a tophelyezésekért harcoljak. Háromszor voltam 2., szereztem négy győzelmet a Yokohama Trophyban, és olyan pilótákkal vívtam szoros csatákat abszolút győzelmekért, mint Tarquini, Coronel vagy Huff. Nagyon izgatott vagyok most, hogy egy újabb lépést tehetek előre a karrieremben, és a mezőny egyik legversenyképesebb autója lesz rám bízva” – mondta el a pilóta.

Természetesen William De Braekeleer úr, a Honda Europe motorsport menedzsere is szívélyes szavakkal köszöntötte az új szerzeményt a Honda családjában. „Amióta a Honda csatlakozott a WTCC-hez, a kezdetektől szerettük volna tovább támogatni a bajnokságot azzal, hogy privát csapatoknak is lehetővé tesszük az autóinkkal való eredményes szereplést. Az új szabályok miatt a bajnokságnak annyi 2014-es specifikációjú autóra van szüksége, amennyi csak lehetséges, ami szerencsésen egybevág a mi filozófiánkkal, miszerint szerettünk volna egy negyedik Civic WTCC-t elérhetővé tenni egy privát csapat számára. Talán szükségtelen is mondanom, hogy milyen örömmel tölt el minket, hogy egy olyan tapasztalt és sikeres csapattal sikerült egyességre jutnunk, mint a Proteam, és már alig várjuk, hogy Mehdi megmutassa igazi tehetségét az új Civic volánjánál!” – idézi De Braekeleer szavait a WTCC hivatalos honlapja.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: