Jegyek

Berthoné a szezon első pole-ja a WTCR-ban, Tassi hetedik,...

WTCR
Berthoné a szezon első pole-ja a WTCR-ban, Tassi hetedik, Michelisz 12. a zengősők viszont a mezőny végén
2020.09.12. 15:07
Sokáig úgy tűnt, hogy Gilles Magnus megfoghatatlan lesz.
 
A szabadedzések után a WTCR időmérőjével folytatódott a zolderi program. Az első gyorskörök után a Lynk & Cósok örülhettek, ugyanis Thed Björk, Yahn Ehrlacher és Yvan Muller ugrott az élre. Nem sokkal később aztán jött Michelisz Norbert, aki a kínai márka három pilótája mögé sorolt be, viszont Gilles Magnus és Tassi Attila is sikeresen átlépte őket, hátrébb pedig többen is meglátogatták a kavicságyakat. Az utolsó percekben aztán a mezőny egyetlen svédje vette át a vezetést, miközben teljes pályás sárga zászlós fázis jött egy elmozdított gumibála miatt. Végül Ehrlacher, Björk, Magnus, Muller, Tom Coronel, Tassi, Nathanael Berthon, Santiago Urrutia, Esteban Guerrieri, Jean-Karl Vernay, Michelisz és Nestor GIrolami jutott tovább a Q2-be, míg a zengősök Boldizs-Azcona-Kismarty-Lechner sorrendben a mezőny végén zártak.

A Q2-ben nagy meglepetésre Urrutia kezdett legerősebben Ehrlacher, Muller, Magnus és Berthon előtt. Végül Magnus húzta be az időmérés ezen szakaszát, és ezzel ő jutott tovább a korábban említett négyes mellett. Mögöttük Coronel-Tassi-Björk-Vernay-Girolami-Guerrieri-Michelisz volt a sorrend, így a tavaly gyengébben szereplő argentin szerezte meg a fordított rajtrácsos pole-t.

A Q3-ban a belga hajtott ki először a pályára, és majdnem meg is futotta a második szakaszos idejét. Az uruguayi nem is tudta őt megverni, ahogyan Muller sem, viszont Berthon és Ehrlacher is meg tudta verni őt, így előbbi francia el is happolta a pole-pozíciót csapata hazai versenyhelyszínén.

A Q1 végeredménye:
A Q2 végeredménye:
A Q3 végeredménye:
Fotó: Comtoyou Racing Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: