Jegyek

Bódis Ricsi még tudatosabb

Egyéb motorsport
Bódis Ricsi még tudatosabb
2013.08.10. 09:46
Talmácsi Gábor mentoráltja a jövőben még tudatosabban készülhet a rá váró idei megmérettetésekre, mivel mostantól rendelkezésére áll egy ugyanolyan Honda CBR500-as edzőmotor, mellyel a European Junior Cup sorozaton versenyzik.
 
A motor felkészítését és a tuning alkatrészek beszerelését a MAMI-s (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola) szerelők - élükön Vargha Balázzsal és Kutrik Zsomborral - végezték. Ricsko és a kategóriában induló másik magyar versenyző, Sebestyén Péter a Honda támogatásával csütörtökön egész nap köröztek a hungaroringi aszfaltcsíkon. A rekkenő hőség ellenére Bódis élvezte a motorozást, amely a kiváló köridőkön és a lendületen látszott, és olyan beállításokat is sikerült kipróbálniuk, amiket éles körülmények között kint, a versenyhelyszíneken se lehetőségük, se idejük nincs tesztelni.
 
Már egyetlen tesztnap után sok új és hasznos tapasztalatot szereztek. Bódis Ricsi múlt hétvégén zsinórban másodszor állt dobogóra és nem titkolt szándéka, hogy a szeptember 1-én soron következő nürburgringi versenyen is ott folytassa, ahol Silverstone-ban abbahagyta.

Bódis Richárd: „Óriási dolog, hogy egy olyan saját edzőmotorral tudok készülni, amivel az EJC sorozaton is versenyzek. A mai munka előrehaladtával egyre jobban összeállt a gép és körről körre gyorsultam. Nagyon élveztem a motorozást, és jó lendületben vagyok. Fantasztikus érzés volt a Hungaroringen motorozni az 500-as géppel. Bár a köridők elmaradnak attól, amit egy 600-as motorral lehet teljesíteni, de nem is ez a fontos, hisz egészen mások ezeknek a tréningeknek a céljai. Köszönöm a mai lehetőséget a magyarországi Hondának, a szponzoraimnak és nem utolsó sorban mentoromnak, Talmácsi Gábornak és szerelőimnek.”

Talmácsi Gábor: „Eddig is tudatos volt Ricsi felkészülése, de az, hogy mától rendelkezésére áll ez az edzőmotor, száz százalékossá tette a hátteret a felkészüléshez. Jelenleg hetedik a bajnokságban, és még négy futam van hátra. Ha így folytatja, nagy esélye lehet akár a bajnoki cím megszerzésére.”

Spárta Motorsport
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: