Jegyek

Bradl kipróbálta édesapja 250-es Hondáját

MotoGP
Bradl kipróbálta édesapja 250-es Hondáját
2014.06.30. 14:27
Nem mindennapi örömben lehetett része Stefan Bradlnek. Egyik szponzora, az Ilmberger Carbonparts ugyanis egy promóciós rendezvény keretében lehetőséget biztosított a német számára, hogy kipróbálhassa édesapja 1991-es 250-es Hondáját. Bradl természetesen ki is használta az alkalmat.
 
Bradl számára igen kalandosra sikerült az asseni verseny. Stefan már a rajtrácsa vezető körén elesett a szárazra hangolt motorjával, amit kénytelen volt lecserélni a bukás következtében. Később a futam közben végrehajtott motorcserét sem a legjobb ütemben hajtotta végre, így egy rendkívül nehéz versenyen lett tízedik, amit saját maga bevallása szerint sem élvezett. Ezek után valószínűleg megkönnyebbülve ült fel a Németország felé tartó repülőre. Bradl ugyanis a következő versenyhelyszínre, Sachsenringre sietett, ahol a már említett szponzora egy Technikai Napot tartott a német MotoGP rajongóknak.
 
Ennek az eseménynek egyik fénypontja volt, amikor Stefan Bradl meglovagolta édesapja, Helmut 1991-es Hondáját. A HB színekben pompázó NSR 250-essel Helmut Bradl nem is akármilyen eredményeket ért el, 11 dobogós helyezést, ebből 5 győzelmet szerzett abban az évben. Egészen hihetetlen, de ilyen jó teljesítménnyel is „csak” a második helyet kaparintotta meg összetettben Luca Cadalora mögött.
Helmut és Stefan Bradl egy két évvel ezelőtti eseményen
 
Emellett természetesen több program is várta a kilátogatókat. Többek között Bradl csapatfőnöke, Lucio Cecchinello tartott „workshopokat” a MotoGP-ben alkalmazott anyagokról, – külön kiemelve a szénszálas anyagok jelentőségét – a felfüggesztésekről és arról, hogyan lehet beállítani egy versenygépet.
 
Bradl a MotoGP hivatalos honlapján így kommentálta az eseményt: „A fejlesztések, új technológiák és a motorjaink javulása kulcsfontosságúak a sikeres versenyzők szempontjából. Sarkalatos pont az új anyagokkal történő kutatások, amik kipróbálhatók versenyben. A karbon az egyik leginnovatívabb alapanyag a versenyzésben, amivel kulcsfontosságú másodperceket nyerhetünk a kedvező teljesítmény-tömeg aránynak köszönhetően.” 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: