Jegyek

Bravúr a JAS Motorsporttól: Tarquini nem maradt autó nélkül

WTCR
Bravúr a JAS Motorsporttól: Tarquini nem maradt autó nélkül
2014.04.18. 18:14
Egy hét sem telt el a Tarquini számára végzetes marokkói szabadedzés óta, a JAS Motorsport azonban megtette, amit „megkövetelt a haza”, nem hagyták honfitársukat versenyautó nélkül, annak ellenére, hogy az olasz nélkül képzelték el néhányan ezt a napot.
 
Ma délután két órakor vette kezdetét az FIA WTCC 2014-es szezonjának második fordulójának első eseménye, az úgynevezett nulladik szabadedzés a franciaországi Paul Ricard pályán. A tesztre nem kis munka árán, de kigurult a kettesszámú Honda Civic is, Gabriele Tarquinivel a volánja mögött. Az autó először csütörtök éjszaka fél 11-kor üvöltött fel mindenki nagy örömére. Ma délelőtt, mikor Gabriele meglátta a boxban az autóját, mindössze ennyit tudott mondani: „Hihetetlen, egyszerűen hihetetlen. A szerelőknek, a  kamionsofőröknek, a logisztikai osztály embereinek, mindenkinek a csapatban köszönettel tartozom azért, amit véghezvittek. Most már rajtam múlik, hogy ott folytathassuk, ahol a végzetes marrakechi szabadedzés előtt abbahagytuk.”
 
Mint ismeretes, Tarquini a múlt heti idénynyitó első szabadedzésén ütközött, aminek következtében súlyosan megrongálódott az autója. A sérült Civicet szállító kamion mellett egy másik kamion indult a Paul Ricardi pályára egy teljesen új karosszériával, hogy ott támasszák fel a szinte halott versenyeszközt. A csapat minden szükséges előkészületet elvégzett még a két szállítmány elindítása előtt.
 
Tarquini itt még nem sejtette, hogy hamarosan romokban hever majd az autója
 
Bár Tarquini tesztje nem volt tökéletes, egy váltóhiba miatt csak a tizedik helyett végzett, 1,8 tizedmásodperc hátrányban az élen végző Lópezhez képest, egyáltalán nem volt csalódott. Sőt, a touringcartimes.com-nak adott interjújában arra is kitér, hogy szerinte a mai időeredményekből még nem célszerű messzemenő következtetéseket levonni, hiszen például nem tudni, a vasárnapi futamig mennyit fejlődik a Chevy, akik még nem teszteltek itt, nem úgy, mint ők vagy a Citroën.
 
„A mai nap olyan volt, mint egy shakedown, ahol megszokott, ha valami nem működik megfelelően. Volt egy kis problémánk a váltó beszerelésekor, ami aztán nem is működött megfelelően, úgyhogy néhány kör után úgy döntöttem, megállok. De nagyon boldog vagyok amiatt a munka miatt, amit a csapatom vitt véghez, az elmúlt három napban éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy elindulhassak ezen a teszten, bár a tervünkben ez nem volt biztos, hogy elindulok-e. De az autó tegnap estére elkészült, így egy nappal hamarabb végeztek vele, mint ahogyan azt terveztük.”
 
A mai napon úgy tűnt, a Hondák közelebb lehetnek ezen a hétvégén a Citroënekhez, mivel örömünkre Michelisz Norbi a 3. helyen végzett, egy másodperces lemaradásban Lópeztől, míg Tarquini csapattársa, Monteiro a 7. helyen végzett a mai fél órás teszt végén. Az olasz ennek ellenére hideg fejjel gondolkozik, szerinte még túl korai megállapítani, hányadán is állnak valójában.
 
„Még nem néztem meg túl alaposan az időket. A nulladik szabadedzés alapján mindig nagyon nehéz megállapítani a csapatok teljesítményét. A Chevrolet még soha nem járt itt, mi pedig már egy egész napot eltöltöttünk ezen a pályán száraz körülmények között, szóval egyértelműen van némi előnyünk velük szemben Marrakech-hez képest.”
 
Természetesen a JAS Motorsport vezetője, Alessandro Mariani is megszólalt csapata teljesítményét illetően. A vezető nagyon elégedett szerelői teljesítményével: „Emelem kalapom fiaink előtt! Most, hogy végeztünk ezzel a szinte lehetetlen kihívással, koncentrálhatunk az elsődleges feladatainkra, amik nem mások, mint a felkészülési feladatok a csapat második találkozására a Paul Ricardi pályával. A tesztjeink közül az egyiket itt tartottuk, szóval bizonyára szinte otthon érezzük magunkat itt.” 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: