Jegyek

Brno, Futam: Pedrosa megtörte Marquez sikersorozatát,...

MotoGP
Brno, Futam: Pedrosa megtörte Marquez sikersorozatát, Lorenzo és Rossi a dobogón
2014.08.17. 14:49
Dani Pedrosa lett az első, aki idén Marc Marquezen kívül először futamot tudott nyerni a királykategóriában. Bár Jorge Lorenzo a végén megközelítette, nem alakult ki csata a győzelemért. A dobogó legalsó fokára Valentino Rossi állhatott fel, Marquez csak a negyedik helyen ért célba.
 
Elérkezett a MotoGP idei tizenegyedik futama, vasárnap 14:00-kor indult útjára az őrület. Az élről nem túl meglepő módon Marc Marquez indulhatott, az első sor további része viszont igen érdekesen alakult, ugyanis Andrea Dovizioso és Andrea Iannone két Ducatival fértek be Marquez mellé. A második sorból Smith, Pedrosa és Lorenzo indulhattak. Az időeredmények egész hétvégén nagyon szorosak voltak, ráadásul igen csúnya, sötét felhők gyülekeztek a pálya felett a rajt előtt, így egy izgalmas versenyre volt kilátás Csehországban. Marquez kicsit beragadt a rajtnál, így Iannone fordult elsőnek, Dovi másodiknak, mögöttük jött el Pedrosa, Marquez, Lorenzo és Rossi. A harmadik-negyedik kanyarban igen nagy volt a tülekedés, a kör feléhez közeledve Iannone, Dovizioso, Pedrosa, Lorenzo, Rossi, Marquez volt a sorrend, mögöttük Pol Espargaro tempózott. Az első kör végén Iannone, Dovizioso, Lorenzo, Pedrosa, Marquez, Rossi, P. Espargaro, Bral, Smith és A. Espargaro alkották a top 10-et. A második kör elején Lorenzo kettőt előzve az élre ugrott, Rossi pedig visszaelőzte a regnáló világbajnokot. Crutchlow viszont sajnos esett, de jól volt az eset után. Pedrosa beszúrt Dovinak a kör felénél.
Lorenzo nagyon jól hajrázott
 
Lorenzo minimális előnyre tett szert, Iannone talán feltartotta a többieket. Pedrosa meg is előzte őt a harmadik körben. Dovizioso pedig visszaesett a hatodik helyre, Marquez mögé. Egy körrel később Marquez átvette a Doktor helyét, Pedrosa pedig üldözőbe vette az élen tempózó Jorgét. Iannone jól tartotta magát, Marquezzel többször is összeértek, igen látványos csata volt, a végén Marquez jött ki belőle győztesen. A hatodik kör elején Pedrosa köszönt be Lorenzónak, viszont ő sem adta könnyen magát. Ezzel szinte egy időben Hernandez motorhiba miatt feladni kényszerült a versenyt, Iannone pedig látványosan visszaesett. Ennek a körnek a végén Pedrosa, Lorenzo, Marquez, Rossi, Iannone, Dovizioso, Bradl, P. Espargaro, A. Espargaro és Smith volt a sorrend az első tízben.
 
A következő körben Pol Espargaro és Laverty is elestek, szerencsére saját lábukon hagyták el a kavicságyakat. Érdekes volt látni, hogy ahogy teltek a körök, Marquez ahelyett, hogy közeledett volna Lorenzóhoz, inkább lemaradt egy-egy tizeddel, Rossi pedig lassan közeledett hozzá. Az utolsó tíz kör kezdeténél Rossi utolérte Marquezt, aki kicsit hibázott is az első kanyarban, de nem történt előzés, csak az ötödik kanyarban, ahol Marquez ismét kicsit szélesen fordult. Igazán nagy csata nem alakult ki köztük, Marquez motorja láthatóan nem úgy működött, ahogyan azt eddig megszokhattuk. Hátrébb Iannone továbbra is tartotta magát Dovi előtt, Brald pedig csak tisztes távolból figyelhette őket. Dovizioso hat körrel a vége előtt tudta megelőzni jövő évi csapattársát.
Marquez láthatóan küzdött a motorral
 
Lorenzo közben nagyon lassan, de közeledett Pedrosához. A nagy csata elmaradt, Lorenzo túl lassan falta a tizedeket. Iannone és Dovizioso viszont továbbra is jót csatáztak, az ötödik hely sorsa közel sem volt biztos három körrel a leintés előtt sem. Az utolsó körre maradt a döntés, a pálya második szektorában fej-fej mellett haladtak. Lorenzo másodpercen belülre került Pedrosához képest, de nem volt igazán veszélyes. Talán, ha lett volna még egy kör… De nem volt, Pedrosa nyert, Lorenzo lett a második, Rossi pedig a harmadik, Marquez csak a negyeik helyen ért célba. Az ötödik helynek végül Iannone örülhetett.    

A futam végeredménye:

  Név Csapat Motor Idő/Különbség
1 Dani PEDROSA Repsol Honda Team Honda 42'47.800
2 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP Yamaha +0.410
3 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP Yamaha +5.259
4 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team Honda +10.454
5 Andrea IANNONE Pramac Racing Ducati +17.639
6 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team Ducati +17.834
7 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP Honda +23.819
8 Aleix ESPARGARO NGM Forward Racing Forward Yamaha +29.621
9 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 Yamaha +30.364
10 Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini Honda +37.639
11 Scott REDDING GO&FUN Honda Gresini Honda +55.604
12 Michele PIRRO Ducati Team Ducati +56.727
13 Hiroshi AOYAMA Drive M7 Aspar Honda +56.908
14 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing Honda +1'04.135
15 Leon CAMIER Drive M7 Aspar Honda +1'04.902
16 Alex DE ANGELIS NGM Forward Racing Forward Yamaha +1'20.666
17 Hector BARBERA Avintia Racing Avintia +1'24.282
18 Mike DI MEGLIO Avintia Racing Avintia +1'27.436
19 Broc PARKES Paul Bird Motorsport PBM +1'38.867
Nem ért célba:      
  Danilo PETRUCCI Octo IodaRacing Team ART 2 Laps
  Cal CRUTCHLOW Ducati Team Ducati 15 Laps
  Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 16 Laps
  Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport PBM 16 Laps
  Yonny HERNANDEZ Energy T.I. Pramac Racing Ducati 17 Laps

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: