Jegyek

Castrol Honda vs. Lukoil Chevy

WTCR
Castrol Honda vs. Lukoil Chevy
2013.03.20. 12:39
A gyári Honda csapat, valamint a privát Chevrolet-ket futtató RML istálló is szerda délelőttre, a 2013-as WTCC-szezon torinói médiaprezentációjára időzítette új versenyautó-dizájnjának hivatalos leleplezését, így a bajnoki cím két fő esélyesének tartott Gabriele Tarquini, illetve Yvan Muller autójáról egyazon napon hullt le a lepel.
 
Az új dizájn leleplezése egyértelműen a Honda részéről tartogatott nagyobb meglepetést, mivel ők új névadószponzorukat, a Castrolt is most jelentették be hivatalosan, míg azt ugyebár már eddig is tudtuk, hogy Yvan Mullert idén a Lukoil fogja támogatni.
Yvan Muller 2013-as Chevrolet-je
 
Ennek megfelelően az ő autóján idén a Lukoil vörös színe fog dominálni (legalábbis félig, az autó elülső felén ugyanis Tom Chilton főszponzora, az Aon kap kiemelt helyet), míg Tarquini és Tiago Monteiro Hondái fehér alapon piros-zöld-fekete színben fognak pompázni, a Castrol – és az olasz zászló! – piros-fehér-zöld, valamint a Honda piros-fehér-fekete színeit kombinálva.

Az új dizájn megvalósulásánál és az autók kinézeténél gyakorlati szempontból sokkal fontosabb jelentőséggel bír a Honda szempontjából, hogy a világhírű kenőolajakat forgalmazó Castrol személyében egy tőkeerős főszponzor érkezett a csapathoz, amely nevén túl komoly anyagi támogatását is adja a Honda gyári WTCC-projektjéhez. A Honda gyári csapatának hivatalos megnevezése a mai naptól: Castrol Honda World Touring Car Team.      
A 2013-as gyári Honda Civic festése
   
„Örülünk, hogy a Castrol csatlakozott hozzánk, mint csapatunk névadószponzora” – kommentálta a bejelentést Alessandro Mariani, a Castrol Honda World Touring Car Team (szokjuk!) csapatfőnöke. „Ahogy a Honda, úgy a Castrol is hosszú és dicső történelemre tekint vissza a motorsportok világában, és a versenyzés iránt táplált szenvedélyük és lelkesedésük akár csak a miénk. Alig várom, hogy egymás partnereiként együtt elérjük azokat a sikereket és eredményeket, amiket a 2013-as évre vonatkozóan magunk elé kitűzünk.”

A másik fél, a Castrol Global részéről Donald Smith marketingmenedzser is örömét fejezte ki az együttműködés létrejötte kapcsán. „Mindannyian ugyanazokat az értékeket és ugyanazt az elhivatottságot képviseljük, ezért a Honda WTCC csapata egy ideális platformot jelent nekünk, hogy népszerűsítsük a Castrol márkát. Számunkra, de biztos vagyok benne, hogy a világ motorsport-szurkolói számára is, egyben valami különlegeset is jelent ennek a két, nagyon gazdag és sikeres versenymúlttal rendelkező márkának az együttműködése. Ugyanígy, még az új festés is számos jelentésszinten működik – a Castrol és a Honda közös színei a piros és a fekete, melyek a többi színnel kiegészülve a csapat és a pilóták nemzetiségét is tükrözik egyszerre.”  
Gabriele Tarquini „olasz” színekben versenyezhet idén
 
A 2009-es világbajnok Tarquininek is ez tetszik a legjobban az új festésben, hiszen gyakorlatilag olasz nemzeti színekben versenyezheti végig az idei évet. „A Civic új festése abszolút fantasztikusan néz ki, és biztos vagyok benne, hogy ez a megjelenés a szurkolókat is ámulatba fogja ejteni idén. Tudom, hogy nagyon sok ötletet és időt fektettek az új dizájn megtervezésébe, és az olasz zászló is megjelenik benne, úgyhogy én elégedettebb nem is lehetnék!”  

A csapat másik pilótája, Monteiro emellett annak örült a legjobban, hogy a Brose Group révén az egyik régi, jól bevált személyes szponzora is csatlakozik a gyári Honda csapat támogatói közé, ezt is ma hozták nyilvánosságra. „A Castrol egy igazi ikonikus márka a motorsportok világában, ezért rendkívül megtisztelőnek érzem, hogy idén az ő színeikben száguldhatok majd a versenypályán. Ugyanilyen örömmel tölt el az is, hogy a Brose, mely egy hosszú távú támogatója pályafutásomnak, szintén csatlakozik a csapathoz társszponzorként. Gabrielével együtt igyekszünk majd a pályán elért eredményeinkkel visszafizetni nekik a kölcsönt” – fogalmazott a korábban az F1-ben is bizonyító portugál.  
 
Tehát Lukoil Chevy kontra Castrol Honda. Kinek melyik tetszik jobban? Vagy szerintetek a Bamboo Engineering új dizájnja az, ami mindent visz?
A bamboo-s Chevyk 2013-as festése
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: