Jegyek

Címvédés a suzukai 8 óráson

Egyéb motorsport
Címvédés a suzukai 8 óráson
2014.07.28. 10:44
Tegnap rendezték meg a legendás suzukai 8 órás verseny idei felvonását. A győzelmet ismét a MuSASHI RT HARC-PRO csapat szerezte meg, ugyanabban a felállásban, mint tavaly, azaz T. Takahashi, L. Haslam és M. van der Mark állhattak a dobogó tetejére. A többi fokán a Yoshimura Suzuki Shell Advance és a Team Kagayama & Verity csapat versenyzői álltak.
 
A versenyzők körében is igen népszerű suzukai 8 órás versenyen ismét rengetegen vettek részt. Összesen 70 csapat feszült egymásnak a világ egyik leghíresebb pályáján. A vegyes körülmények között zajló verseny végén 58 egységet értékeltek, a többieken sajnos kifogott ez a „műszak”. A mezőny 2014-ben is bővelkedett sztárokban. Közülük többen is a dobogón ünnepeltek, de volt, aki még a motorra sem ülhetett fel, mivel mire sorra került volna, csapata már kiesett.

A győztes csapat 2013-hoz hasonlóan idén is a MuSASHI RT HARC-PRO lett, ráadásul versenyzőik is ugyanazok voltak, mint tavaly. Így Takumi Takahashi, Leon Haslam és Michael van der Mark ismerős érzésekkel léphettek a dobogó tetejére. A pódiumon a 2008-as 250-es japán bajnok, a WSBK menő és a WSS listavezetője mellett még számos jó motoros ünnepelhetett. A második helyezett Yoshimura Suzuki Shell Advance csapatban a BSB csillag Josh Waters, a helyi Takuya Tsuda és a Suzuki MotoGP projektjének tesztversenyzője, Randy de Puniet versenyeztek. Ezzel de Puniet jó lépést tehetett a jövő évi Suzuki ülés felé, bár a legfrissebb pletykák nem róla szólnak a kékekkel kapcsolatban. A harmadik helyre az a Team Kagayama & Verity ért be, amiben a Superbike egykori hőse, Noriyuki Haga, a nem rég első győzelmét arató Dominique Aegerter és több sorozatban is bizonyító Yukio Kagayama hajtottak.

A MotoGP jelenlegi mezőnyéből csak Broc Parkes indult a versenyen, ő a negyedik helyen végzett Brookes és Nakasuga csapattársaként a Monster Energy Yamaha with YSP csapatnál. A jó teljesítmények mellett persze akadtak kevésbé jók is. Nagy reményekkel indult például az F.C.C. TSR Honda csapat Akiyoshival, Rea-vel és Zanettivel a fedélzetén, Akiyoshi bukása miatt viszont elvesztették a vezetést, és csak a 40. helyen végeztek. Ettől viszont még rosszabbul járt a Legends of Yoshimura Suzuki Shell Advance csapat. Aoki már az ötödik körben úgy összetörte a GSX-R-t, hogy kénytelenek voltak feladni a versenyt, így Tsujimoto és Schwantz fel sem ülhettek a gépre a versenynapon. A sztárversenyzők közül a crash.net szólaltatott meg néhányat a verseny után.

Leon Haslam, MuSASHI RT HARC-PRO, 1. hely:
„Általában élvezem a motorozást, de most nyomást éreztem magamon, hogy ne essek el, vagy ne csináljak semmi hibát. A csapat fantasztikus munkát végzett, a kiállások nagyon tiszták és gyorsak voltak. Michael szuper gyors volt, és Takumi volt Mr. Következetes az etapjaiban. Nagyon ideges voltam, ahogy a végén néztem őt, de megcsinálta a zsinórban második győzelmünkért.”
 
Michael van der Mark, MuSASHI RT HARC-PRO, 1. hely:
„Elképesztő érzés! Kész voltam a harmadik órára, de esni kezdett, és úgy döntött a csapat, hogy Takumival megyünk, mert tapasztaltabb. A negyedik óra volt az enyém, és egyre gyorsabb lettem állandó tempóval és ritmussal. A motor tökéletesen működött, a csapat elképesztő munkát végzett. Az utolsó etapom igazán jó tempóban ment le, könnyedén tudtam menni. Elképesztő érzés második évben is itt lenni. Együtt csináltuk meg.”
 
Josh Waters, Yoshimura Suzuki Shell Advance, 2. hely:
„Igazán örült időjárási körülmények voltak, napsütés és aztán nagy eső. Teljesen kiszámíthatatlan volt az egész verseny alatt, sok volt a Safety Car, de biztos vagyok benne, hogy a legjobbunkat nyújtottuk ma.”
 
Randy de Puniet, Yoshimura Suzuki Shell Advance, 2. hely:
„Nagyon nehéz körülmények voltak ma. de most először versenyeztem a suzukai 8 óráson, és nagyon jó tapasztalat volt. A csapattársaim és a Yoshimura csapat tagjai a legjobbjukat adták együtt, és a célvonalig tartották a harcot. Nagyon értékes tapasztalat ez számomra, és remélem jövőre újra visszajöhetek ide versenyezni.”
 
Noriyuki Haga, Team Kagayama & Verity, 3. hely:
„A verseny előtt azt mondtam, csak egy etapot megyek, szóval volt egy kis csalódottság, de azt mondtam, hogy így teljesen az etapomra tudok koncentrálni. Nagyon örülök a csapattársaim erőfeszítéseinek, és annak, hogy dobogóra állhattunk. Nagyon jó volt a hangulat a csapatban, igazán élveztem, szóval köszönöm mindenkinek.”
 
Dominique Aegerter, Team Kagayama & Verity, 3. hely:
„Ez volt az első versenyem Suzukában, és sokat tanultam. A késés, a nedves és száraz körülmények és a kiállások ellenére is teljesen jó élmény volt számomra, és remélem, visszajöhetek majd és a csapattal motorozhatok.”
 
Yukio Kagayama, Team Kagayama & Verity, 3. hely:
„Nagyon örülök a szurkolók nagy támogatásának, amit ma kaptunk, és köszönetet szeretnék mondani a rendezőknek a kemény munkájukért, hogy a Safety Car-os részeket úgy rendezték, hogy a sport biztonsága a legnagyobb szinte legyen. Úgy terveztem, hogy Noriyukit a dobogóra viszem, és Dominique nagyszerű munkát végzett első itteni versenyén, és elégedett vagyok, hogy őt hívtuk a csapatba, hogy csatlakozzon hozzánk. Köszönöm a nagyszerű személyzetnek is!”
 
Jonathan Rea, F.C.C. TSR Honda, 40. hely:
„Nehéz eldönteni, mit is mondjak a csalódottságon kívül. Akiyoshi elképesztő munkát végzett, hogy visszahozta a motort a boxba, ez lehetővé tette, hogy újra kimenjünk, de tudtuk, nem sokat tehetünk. De ahogy korábban mondtam: nyersz, ha tudsz, veszítesz, ha muszáj, de soha ne add fel!”
 
A verseny hivatalos végeredményét itt találjátok.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: