Jegyek

Crutchlow kap lehetőséget Morbidelli helyén

MotoGP
Crutchlow kap lehetőséget Morbidelli helyén
2021.07.17. 17:29
Az elkövetkezendő három futamon Yamaha hivatalos tesztversenyzője, Cal Crutchlow ugrik be a rehabilitációját töltő Franco Morbidelli helyére.
 
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Franco Morbidelli biztosan nem tud majd rajthoz állni az elkövetkezendő legalább három-négy nagydíjon, így csapatfőnöke, Razlan Razali is leghamarabb Misanoban számolna az olasszal. A Petronas Yamaha versenyzőjét térdproblémák miatt műtötték még Assen előtt (a Holland nagydíjat ugyancsak kihagyta, ahol a Superbike menő Garrett Gerloff helyettesítette), jelenleg pedig a rehabilitációját tölti. Mivel Gerloff a Superbike-ban való szereplése miatt az első osztrák futamon nem tud ismét a Yamaha szatellit MotoGP csapatának rendelkezésére állni, ezért kézenfekvőnek tűnik, hogy a hangvillások az összes versenyen, melyet Morbidelli kénytelen kihagyni, ugyanazon versenyzőt ültessék motorra. Tesztpilótájuk, Cal Crutchlow egyébként is indult volna az év során pár viadalon szabadkártyával, így adja magát, hogy a brit motorost ültessék fel a Petronas ideigelenesen megüresedett M1-esére.
 
A hírek szerint Crutchlow-val egyelőre csak három verseny erejéig (két osztrák futam és Silverstone) számolnak biztosan, mivel benne van a pakliban, hogy Morbidelli esetleg Misano előtt, már Aragonban visszatér. Nem mellesleg Crutchlow szereplésével a Dorna egy időre kitöltheti a királykategóriában brit versenyző(k) hiánya okozta űrt, mivel például a 35 éves pilóta jelenléte kissé megdobhatja a silverstone-i jegyeladásokat is (már amennyiben engedélyezik a nézőket a Brit Nagydíjon). Cal Crutchlow 2011-től tíz szezonon át versenyzett a MotoGP-ben: Első három évet a Tech3 alakulat Yamaháján töltötte, majd egy évet a gyári Ducati színeiben húzott le, ezt követően pedig hat évadon keresztül az LCR istállóval Hondázott. A 2020-as szezont követően döntött a visszavonulás mellett, majd a Yamaha tesztversenyzői pozíciójába szerződött.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: