Jegyek

Crutchlow szerint Marquez a legjobb

MotoGP
Crutchlow szerint Marquez a legjobb
2013.07.09. 00:22
A MotoGP-ben idén debütáló Marc Marquez a vártnál is jobban kezdte a szezont a gyári Honda színeiben. Az azóta a premier géposztály legfiatalabb győztesévé vált spanyol versenyző teljesítménye mellett a riválisai, így Cal Crutchlow sem tudott szó nélkül elmenni.
 
A szezon előtti tesztek idején már látszott, hogy Marc Marquez erős lesz, de azt senki sem gondolta, hogy máris a bajnoki címért lesz pariban a legnagyobbakkal, hiszen ez a jelenség csak nagyon ritkán fordul elő. Ugyan Cal Crutchlow már régóta mondogatta, hogy Marquez nagy dolgok véghezvitelére lehet képes. Véleménye szerint már tavaly is egy a riválisainál gyengébb motoron lett a középső kategória világbajnoka. Miután a 20 éves pilóta letudta az első versenyeit a királykategóriában, az angol egyenesen a világ jelenlegi legjobb motorversenyzőjének kiáltotta ki. Ezt a korábbi állítását a következőképpen magyarázta: „Egy olyan versenyzőt, mint Marquez, csak tizenöt évente látunk megérkezni, az előző ilyen Valentino volt. Ez ilyen egyszerű. Gyors, és nehéz legyőzni… Nézzük csak Mugellót, senki se gondolta volna, hogy képes lesz hárítani annak a szörnyű balesetnek a keményebb következményeit azzal, hogy a motort maga és a fal közé irányította. Szimplán okos. Olyan, mint egy macska, mindig a talpára esik. Egészen hihetetlen, de ez az ő erőssége.”
„Emlékszem, amikor 2008-ban a Showa egyik emberével dolgoztam, a Honda gyári versenyzője voltam a Brit Superbike-ban, és megkérdeztem, ki a legjobb, akivel eddig együtt dolgozott. Addigra neki már Valentinóval, Colinnal és Max-szal, valamint rengeteg más versenyzővel kapcsolatosan is voltak munkatapasztalatai a suzukai 8 órásról. Marc Marquez volt a válasza, aki akkor 14 vagy 15 éves lehetett. Szerinte messze ő a legjobb, és ő adja a legjobb visszajelzéseket.”

Marquez a 2013-as idényben eddig csak egyszer hibázott nagyobbat, Olaszországban a második helyről csúszott ki a futam hajrájában. Egyébként az összes többi futamon a dobogón állt, az Egyesült Államokban nyerni tudott, jelenleg a bajnokság harmadik helyén áll, a lemaradása huszonhárom egység az élen álló csapattársával, Dani Pedrosával szemben.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: