Jegyek

De Braekeleer: „Nagyon örülök a Honda, de még inkább a két...

Interjú
De Braekeleer: „Nagyon örülök a Honda, de még inkább a két csapat, főként a Zengő Motorsport sikerének”
2013.04.28. 08:45
Három Honda a mezőnyben, három Honda az első három helyen – ennél álomszerűbb forgatókönyvet elképzelni sem lehetett volna a slovakiaringi időmérőre a Honda WTCC projektvezetője, William de Braekeleer szempontjából. Mondanunk sem kell, hogy pozitívan értékelte a látottakat, de főleg a magyar csapat sikerének örült.
 
Willam de Braekeleer úrral már a monzai futamok végén is alkalmunk nyílt egy hosszabb beszélgetésre, az akkori interjúnkat IDE kattintva olvashatjátok.

P1race: - Ez Gabriele (Tarquini) egyhuzamban második pole pozíciója, és a három Honda az első három pozícióból várja a vasárnapi első futam rajtját. Ez a tökéletes forgatókönyv eddig?  
William de Braekeleer: - (Nevet.) Ez egy nem várt pozitív meglepetés. Nyilván jó reményekkel érkeztünk a Slovakiaringre, de őszintén szólva még én magam sem fogadtam volna arra, hogy a három Honda végez az első három helyen az időmérőn. Nagyon örülök a Honda, de még inkább a két csapat, főként a Zengő Motorsport sikerének. Ők ugyanis hihetetlen mennyiségű apró balszerencsés mozzanattal kezdték az évet, de ez a sok apró probléma sokszor egymásra rakódva nagyon komoly negatív hatást tud okozni egy-egy versenyhétvégén, és ez nem volt fair, mert ők nagyon nem ezt érdemelték. Mindent megtettek, hogy jól fusson alattuk az autó, és most végre meglett a kemény munka eredménye, és én nagyon örülök ennek. Hasonlóan boldog vagyok a JAS Motorsport sikere miatt is, mert Marrakech után mindkét autó totálisan össze volt törve, és 10 napja volt rá a csapatnak, hogy mindkét autót újjáépítse romjaiból. Úgyhogy dolgoztak éjjel-nappal hétköznap és hétvégén is, és tényleg hihetetlenül remek munkát végeztek. Szinte felfoghatatlan, hogy két roncsautót ilyen rövid idő alatt újra nyerő formába hoztak, és a két gyári Honda megnyerte ezt a mostani, slovakiaringi időmérő edzést. Úgy gondolom, hogy ez az eredmény egy fantasztikus ajándék a csapat minden szerelőjének, mérnökének és dolgozójának, értem ezt mindkét csapatra vonatkozólag.

- Gabriele Monzában vezette a második, Marrakechben pedig az első futamot, és értelemszerűen most is vezetni fogja az első futamot legalább az első néhány méteren, hiszen ő rajtol a pole-ból, mögüle pedig ugye Tiago (Monteiro) és (Michelisz) Norbert indul majd a 2-3. helyről. Mondhatjuk, hogy ez most egy komoly ziccer, és itt az alkalom a Honda Civic első WTCC-győzelmére?
- Lélegzetvisszafojtva fogunk szorítani, hogy összejöjjön ez a siker, de a verseny az verseny, bármikor bármi megtörténhet rajta. Nagyon remélem, hogy egy nagyon jó, de sportszerű versenyt láthatunk majd, és a lelátókon helyet foglaló hatalmas nézősereg is élvezni fogja, amit lát. Nagyon bízom benne, hogy megvalósul az első Honda-győzelem ezen a hétvégén, de úgy gondolom, hogy ilyen rövid idő leforgása alatt már az is hatalmas fegyvertény, hogy az év harmadik időmérőjén máris ilyen jól teljesítettek az autóink.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: