Jegyek

De Braekeleer szerint a Honda F1-es visszatérése nem...

WTCR
De Braekeleer szerint a Honda F1-es visszatérése nem befolyásolja a WTCC-s projektet
2014.04.11. 14:02
William de Braekeleer, a Honda túraautó-világbajnoki projektjének a vezetője szerint egyáltalán nem lesz hatással az ő munkájukra az, hogy a japán gyártó jövőre motorszállítóként újra visszatér a Formula-1-be a McLaren-istálló partnereként.
 
Mint azt bizonyára olvasóink közül is sokan tudják, jövőre a Honda ismét szerepet vállal a Formula-1-ben, méghozzá motorszállítóként, a McLaren-csapat oldalán. Ezzel újra összeáll a nyolcvanas és kilencvenes évek fordulóján számos vb-címet begyűjtő legendás McLaren-Honda párosítás, amelytől a wokingi alakulat azt reméli, hogy az új turbókorszakban is legalább ugyanannyira sikeresek tudnak lenni, mint bő két évtizeddel ezelőtt, többek között Ayrton Sennával a fedélzeten.
 
Felmerül azonban a kérdés, hogy a japán márka F1-es visszatérése milyen hatással lesz a Honda túraautó-világbajnoki projektjére. William de Braekeleer, a WTCC-s program vezetője elég egyértelmű nyilatkozatot tett ezzel kapcsolatban: „Nem lesz semmiféle hatással. Ez két különböző projekt” – idézi szavait az autosport.com szakportál. „Épp csak elindítottuk a WTCC-s programunkat. Nem meghatározott számú évre köteleződtünk el iránta, de természetesen nem is csak két évre. Jelenleg egyáltalán nincs kilátásban a projekt vége.”
 
De Braekeleer arra is rávilágított, hogy a Honda és a JAS Motorsport döntése, miszerint teljesen új autót építenek a TC1-es szabályoknak megfelelően, s nem a régit alakítják át, szintén a hosszútávú elköteleződésük jele: „Kezdhettük volna azzal is ezt a projektet, hogy módosítjuk a már meglévő autót. De inkább úgy döntöttünk a Hondával együtt, hogy agresszíven állunk a dolgokhoz, mert sok évre tervezünk a kocsival. Tiszta lappal akartunk indulni, és a jelenlegi legjobb tudásunk szerint megtervezni, egyúttal gondolva a partnercsapatainkra is.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: