Jegyek

Debütált az „anti-KTM”

Moto3
Debütált az „anti-KTM”
2013.11.26. 18:09
Az Estrella Galicia 0’0 versenyző most próbálták ki először 2014-es versenygépeiket, amelyeket a Honda a KTM dominancia ellenszereként fejlesztett ki.
 
A Honda részéről idén már többször is megfogalmazódott a kritika a KTM irányába, miszerint az osztrák márka túlzottan is uralja a legkisebb kategóriát, valamint fejlesztésű tempójuk ellentmond a Moto3 azon kezdeti irányelvével, miszerint csökkenteni kell a költségeket. A HRC szeretette volna egy költségvetési sapka bevezetését, azonban várható módon ilyesmire nem került sor, így a Honda már a sorozatból való kilépést is fontolgatta. Végül azonban a japán márka nem adta be ilyen könnyen a derekát és inkább úgy határoztak, hogy a versenypályán veszik fel a kesztyűt a KTM-mel. A HRC ígéretet tett rá, hogy a KTM-hez képest túlzottan gyenge és technológiai hátrányban lévő motorblokkjukat fejlesztik és egyúttal alkalmassá teszik arra, hogy felvehesse a küzdelmet az osztrák motorokkal.
 
A Marc Marquez menedzsere, Emilio Alzamora által vezetett Estrella Galicia 0’0 ennek fényében és reményében mondott le a gyári KTM motorokról és szavazott bizalmat a Honda új fejlesztésű gépének, amelyet az FTR-rel együttműködve gyúrtak egy versenycsomaggá. A korábbi FTR-Hondához képest azonban már most számos különbség fedezhető fel az új motoron. A fejidom például áramvonalasabbnak és laposabbnak látszik, valamint a kipufogórendszer változásai végett a motor faridoma is átalakult. (Az új Honda immáron a KTM-hez hasonló két kipufogóval rendelkezik, amelyek a motor hátuljánál, a faridom alatt rejtőznek.) A modellt egyébként nem csak az Estrella Galicia 0’0, hanem a Caretta-RTG és az Ongetta Racing is használja majd, vagyis összesen hat ilyen versenygép lesz a mezőnyben.

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: