Jegyek

Erős sonomai produkcióban bíznak a hondások

WTCR
Erős sonomai produkcióban bíznak a hondások
2013.08.28. 16:44
Bár még bő egy hét van hátra a túraautó-világbajnokság idei kilencedik fordulójáig, a Honda gyári alakulata már közzétette előzetes sajtóanyagát, amelyben mindkét pilóta, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro úgy nyilatkozott, hogy a sonomai aszfaltcsík kedvezhet a Civicnek, s jó teljesítményre számítanak az amerikai pályán.
 
A WTCC mezőnye második öthetes nyári szünetét tölti, de már egyre közeledik az idény kilencedik állomása, a sonomai forduló, amelyre jövő hétvégén kerül sor. A kaliforniai aszfaltcsík tavaly debütált a versenynaptárban, s ki ne emlékezne arra, hogy Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport mindkét futamon dobogóra tudott állni. Az egyik végén Gabriele Tarquini is a top3-ban zárt, míg Tiago Monteiro is jól szerepelt 2012-ben, s a Honda mostani gyári versenyzői autójuk versenyképességével kiegészítve, s a plusz tíz kilós kompenzációs súly ellenére bíznak benne, hogy idén is jó teljesítményt nyújthatnak Amerikában.

„Ez egy fantasztikus pálya számos emelkedővel és lejtővel, valamint sok irányváltással” – fogalmazott a világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló Tarquini a csapat sajtóanyagában. „Nyilvánvalóan nem könnyű, és nagy kihívás, hogy az összes kanyart megfelelő módon vedd. De úgy gondolom, hogy ez jobban fog passzolni Hondánkhoz, mint néhány pálya a szezon korábbi részében. Tavaly dobogós lettem a második futamon, szóval már várom, hogy Sonomában legyünk a Civic-kel, amely nagyon jól megy most. Remélem, nyerő hétvégénk lesz.”

Monteiro 2003-ban a Champ Car bajnokságban való részvételekor számos amerikai pályán versenyzett, így pontosan tudja, hogy milyen is valójában a kaliforniai aszfaltcsík: „Sonoma tipikusan olyan, mint a legjobb amerikai pályák. Sok az irányváltás és az emelkedő rajta, tele elnyújtott és néhány nagyon gyors kanyarral. Ez egy lenyűgöző aszfaltcsík, s remek móka a pilótáknak és a nézőknek is, akik jól beláthatják a pályát. Úgy gondolom, tökéletes a WTCC-s autóknak, s biztos vagyok benne, hogy a Civic jó lesz ott. Erős teljesítményt nyújtottunk Argentínában és a tempónk is megvan, szóval remek eredményekben bízok Kaliforniában.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: