Jegyek

Fernando Alonso újra munkában!

F1
Fernando Alonso újra munkában!
2020.09.24. 17:43
Fernando Alonso elkezdte a felkészülést a 2021-es szezonra. A spanyol pilóta ismét győzelemre éhesen vág majd neki az F1-es szereplésnek, és a Renault fejlődését látva, nem véletlen, hogy már idén autóba akar majd ülni.
 
Ha van pilóta, akit senkinek sem kell bemutatni, az a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. Amióta elhagyta a Száguldó Cirkusz világát láthattuk őt az Indy500-on, Le Mans-ban, vagy épp a Dakaron. Az egyetlen dolog, amitől azóta sem távolodott el, az a gokart és az F1-es visszatérés. Nem kellett sokat várni, hogy az utóbbi is megtörténjen, hiszen Alonso nemrégiben alá is írt a Renault-hoz, ahol 2005-ben és 2006-ban is megszerezte a világbajnoki címet. Most pedig meg is kezdte a felkészülést a 2021-es szezonra.

Az első nap után Alonso az Instagramra és a Twitterre is megírta a beszámolóját, ahol az ismerkedésről szoló első napjáról írt röviden. Elmondása szerint  az első napja is elképesztő érzelmeket váltott ki belőle, hiszen olyan volt, mint 2002-ben, mikor először járt a gyárban, viszont most már semmi sem ismeretlen a számára és pontosan tudja, mit, hol találjon. 

Alonsón látni, hogy ismét motivált és még mindig éhes a sikerre. Az első információk szerint a jövő szezon egy tesztszezon lett volna a spanyolnak, azonban, ahogy az elmúlt futamokon is láthattuk, a Renault egyre jobb formában van (Ezt talán Ricciardo bánja most a legjobban…), így Alonso már Abu Dhabi-ban szeretne beülni az autóba a fiatal pilóták tesztjén. Valljuk be, furán fog kinézni, mikor a kétszeres világbajnok a fiatalokkal köröz a pályán, de ha a szabályok engedik, akkor a Renault biztosan ki fogja majd használni ezt. Ami még biztos, hogy szurkolói szemmel is nagyon jót fog tenni a mezőnynek egy ilyen kaliberű pilóta visszatérése. 
Alonso egyébként 2001-ben mutatkozott be a királykategóriában a Minardival, majd 2003-ban megszerezte az első győzelmét, akkor már a Renault pilójaként. A csúcsra 2005-be ért fel, amikor megszerezte első világbajnoki címét, majd 2006-ban meg is tudta védeni ezt. Az első bemutatkozása óta 32 futamgyőzelmet szerzett és 97 alkalommal álhatott fel a dobogóra. 2021-ben pedig, ismét a Renault pilótájaként tér vissza a Száguldó Cirkusz világába. 

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: