Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Phillip Island

MotoGP
Futamelőzetes és menetrend – Phillip Island
2015.10.14. 16:01
Alig néhány nappal a Japán Nagydíjat követően máris folytatódik az erőltetett menet a MotoGP-ben: a három fordulóból álló tengerentúli túra következő állomása Phillip Island lesz az előttünk álló hétvégén. Ezúttal a Moto3-ban van esély bajnokavatásra, míg Valentino Rossi és Jorge Lorenzo párharcában is fontos elem a vasárnapi viadal.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

A gyorsasági motoros világbajnoki szezon talán legzsúfoltabb részének közepéhez érkezünk a hétvégén, hiszen a három felvonásból álló tengerentúli kirándulás második fordulója következik az Ausztrál Nagydíjjal. A helyszín Phillip Island, amely mind a vonalvezetése, mind a panorámája miatt a versenyzők egyik kedvence szokott lenni – nem csoda, ha hosszú ideje kirobbanthatatlan a versenynaptárból. Az aszfaltcsík ugyanakkor mind a motorosok, mind az abroncsok számára kihívást jelent számos gyors kanyarja miatt: utóbbi kapcsán elég csak felidézni a kis híján botrányba fulladt 2013-as hétvégét.
 
Az izgalom most is garantált, különösen a királykategóriában, hiszen ahogy közeledik az idény vége, egyre nő a feszültség a világbajnoki címért folyó harcban. Valentino Rossi Motegiben növelni tudta az előnyét Jorge Lorenzóval szemben, s ha ezt Phillip Islanden is megteszi, spanyol ellenfele nagyon nehéz helyzetbe kerülhet. Márpedig a hátralévő helyszínek közül talán Ausztrália kínálja a legjobb lehetőséget a „Doktor” számára, hogy megverje csapattársát, ezt tavalyi ottani sikere is alátámasztja. Persze Lorenzo az utóbbi időben nyers tempó tekintetében az olasz fölé nőtt, így most is ő számít az esélyesebbnek, ám az is látszik, hogy sokkal könnyebben kibillen a komfortzónájából – érdekes és akár sorsdöntő hétvége következhet.
Ha Rossi megismételné tavalyi ausztráliai győzelmét, komoly lépést tenne a vb-cím felé
 
A yamahások párviadalába azonban a Repsol Hondák is beleszólhatnak: Marc Marquezzel mindig számolni kell, még a kéztörése ellenére is, míg Dani Pedrosa az utolsó két versenyen olyannyira formába lendült, hogy könnyen elképzelhető, hogy ismét beleköp Rossiék levesébe. A dobogós helyekért vélhetően ők négyen fognak harcolni, ám az edzéseken a Ducatik is megkeseríthetik elsősorban a kilencszeres vb-első életét, akinek Japánban elért második rajthelye ellenére is a kvalifikáció az egyik fő gyengepontja.
 
A szatellitek versenyében továbbra is Bradley Smith áll jobban, ugyanakkor Cal Crutchlow-t sem szabad sosem leírni. Scott Redding és a Pramac Ducatik rendkívül hullámzó teljesítmény nyújtanak, míg a gyári alakulatok közül ugyanez igaz a két Suzukira is. Az Aprilia is megtorpanni látszik a fejlődésben, ám a két versenyző, Alvaro Bautista és a szezon közben érkezett Stefan Bradl házon belüli csatája így is tartogathat izgalmakat. Ugyanez igaz az Open kategória küzdelmeire is, amelyben Motegiben megszerzett bravúros kilencedik helyével visszavette a vezetést Hector Barbera. Az ausztrálok egyébként két hazai pilótának is szurkolhatnak a legnagyobbak között, hiszen Jack Miller mellett ott lesz a rajtrácson Anthony West is, aki a sérült Karel Abrahamot pótolja ezen a hétvégén. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Motegiben megsérült Alex de Angelis helyettesítésére felkér-e valakit a Iodaracing.
Vajon Danny Kent már most vasárnap bebiztosítja év végi elsőségét a legkisebbeknél?
 
Ami a két kisebb géposztályt illeti: a Moto2-ben a legfontosabb kérdés már néhány napja eldőlt, hiszen Johann Zarco már a pénteki szabadedzések után világbajnokká vált, köszönhetően Tito Rabat visszalépésének. A második hely ugyanakkor még kiadó, s ha a tavalyi bajnok most sem tud rajthoz állni, Alex Rins komolyan megközelítheti őt a pontversenyben. A Moto3-ban ugyanakkor ennél sokkal fontosabb dolgok történhetnek, hiszen Danny Kentnek ezúttal már reális esélye lehet arra, hogy bebiztosítsa összetettbeli elsőségét. Ehhez az kell, hogy jelenlegi 56 egységnyi fórjából legalább 50-et megtartson a leintést követően is – ebben elsősorban Enea Bastianini, másodsorban pedig Miguel Oliveira akadályozhatja meg, viszont ha a brit második lesz, akkor riválisai eredményeitől függetlenül behozhatatlan előnyre tesz szert.
 
Végezetül nézzük a hétvége menetrendjét! Azok, akik semmiről sem akarnak lemaradni, kénytelen lesznek még a múltkorinál is egy órával korábban kelni – vagy ha a Superbike világbajnokság késő estébe nyúló katari eseményeit is idevesszük, inkább le sem feküdni –, hiszen már hajnali 1-kor kezdetét veszi a program. A DigiSport csatornái a Japán Nagydíjhoz hasonlóan ezúttal is élőben közvetítik az első és harmadik szabadedzéseket, a kvalifikációkat és a vasárnapi futamokat, amelyek magyar idő szerint 4:00-kor (Moto3), 5:20-kor (Moto2) és 7:00-kor (MotoGP) rajtolnak majd.
 
MotoGP, Phillip Island, 2015 – a hétvége programja:
 
Péntek (október 16.)  
01:00 – 01:40 Moto3, 1. szabadedzés (tv: DigiSport 1, élő)
01:55 – 02:40 MotoGP, 1. szabadedzés (tv: DigiSport 1, élő)
02:55 – 03:40 Moto2, 1. szabadedzés (tv: DigiSport 1, élő)
05:10 – 05:50 Moto3, 2. szabadedzés  
06:05 – 06:50 MotoGP, 2. szabadedzés  
07:05 – 07:50 Moto2, 2. szabadedzés  
     
Szombat (október 17.)  
01:00 – 01:40 Moto3, 3. szabadedzés (tv: DigiSport 1, élő)
01:55 – 02:40 MotoGP, 3. szabadedzés (tv: DigiSport 1, élő)
02:55 – 03:40 Moto2, 3. szabadedzés (tv: DigiSport 1, élő)
04:35 – 05:15 Moto3, Időmérő (tv: DigiSport 2, élő)
05:30 – 06:00 MotoGP, 4. szabadedzés (tv: DigiSport 2, élő)
06:10 – 06:50 MotoGP, Időmérő (Q1 + Q2) (tv: DigiSport 2, élő)
07:05 – 07:50 Moto2, Időmérő (tv: DigiSport 2, élő)
     
Vasárnap (október 18.)  
01:40 – 02:00 Moto3, Warm up  
02:10 – 02:30 Moto2, Warm up  
02:40 – 03:00 MotoGP, Warm up  
04:00 Moto3, Futam (tv: DigiSport 1, élő)
05:20 Moto2, Futam (tv: DigiSport 1, élő)
07:00 MotoGP, Futam (tv: DigiSport 1, élő)

Fotók: motogp.com
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: