Jegyek

Futamelőzetes – Hungaroring: A szezon legfontosabb...

WTCR
Futamelőzetes – Hungaroring: A szezon legfontosabb versenye következik
2013.05.03. 08:55
Alig ért véget a szlovákiai hétvége, máris itt van a túraautó-világbajnokság negyedik fordulója, amely magyar szempontból az év legfontosabb versenye, hiszen a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert hazai pályájára, a Hungaroringre látogat a mezőny, ahol az elmúlt két esztendőben ötvenezernél is több néző előtt száguldhattak a pilóták.
 
Az 1986-ban rekordidő alatt felépült Hungaroringet a lassabb és a technikásabb pályák közé sorolják, ahol immár 27 éve rendeznek megszakítás nélkül Formula-1-es versenyt. A WTCC 2011-ben látogatott először a 4281 méter hosszú, 14 kanyart tartalmazó aszfaltcsíkra, méghozzá a marokkói viadalt helyettesítendő, s akkor olyan nagy siker lett a futam, hogy 2012-ben és idén bent hagyták a versenynaptárban Marcello Lottiék.
A Hungaroring pályarajza
 
Az első és második alkalommal is a szezon versenyének választották a magyarországi fordulót, amely nem kis részben köszönhető a kilátogató megannyi hazai drukkernek, akik egy emberként szurkoltak Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport sikerének. Nem is eredménytelenül, hiszen rögtön a 2011-es első viadalon másodikként ért célba a magyar versenyző, míg a tavalyi második futamot egy szenzációs rajtot követően, tulajdonképpen rögtön az elejétől az élen állva meg is tudta nyerni.
Michelisz Norbi tavalyi második futamon aratott győzelme után
 
Idén is hasonló tömegre van kilátás, hiszen minden bizonnyal a Slovakiaringen elért harmadik hely még jobban meghozza a szurkolók kedvét a kilátogatáshoz, s talán azok a hangok is csitulni látszanak, amelyek a monzai és marrakechi fordulók után a Hondára váltás felett keseregtek. Merthogy az a múlt hétvégén egyértelművé vált, hogy a Civic erős, s ha nem is állt még a mezőny elejére, már legalább a Chevrolet szintjén van, amelyet a Hungaroringre életbe lépő plusz 30 kilós kompenzációs súly is jól jelez.
A Hondák meggyőző szlovákiai teljesítményük miatt Magyarországon már plusz 30 kilóval versenyeznek
 
Azért a Honda mellett egyértelműen a Chevy-k a hétvége másik fő esélyesei, hiszen azt az egy viadalt leszámítva, amelyet Michelisz nyert meg tavaly, a többi hármat mind az amerikai gyártóval nyerték, s közülük is kiemelkedik a pontversenyt vezető Yvan Muller, aki már kétszer tudott diadalmaskodni a mogyoródi aszfaltcsíkon. Azonban a többi márkát sem szabad leírni, hiszen nyert már idén a SEAT és a BMW is, s a Ladások várakozása szerint nálunk ők is újra erőre kapnak, így lehetséges, hogy velük is számolni kell – igaz, valószínűleg csak a második futamon, ahol a fordított rajtrács hozhatja meg nekik a sikereket, ahogy azt Tom Coronel szlovákiai győzelme után ecsetelte.
Yvan Muller a mogyoródi aszfaltcsík „másik” királya, hiszen már kétszer is diadalmaskodni tudott nálunk
 
Végezetül azt se felejtsük el, hogy ezen a hétvégén sem csak Micheliszért szurkolhatunk, hiszen bár ezúttal az ETCC nem kíséri a világbajnokságot, jön helyettük viszont az AutoGP, amelynek mezőnyében erre az egy futamra lehetőséget kapott a GP3-ban futamot nyerő, s két verseny erejéig a Renault-világsorozatban is elindult Kiss Pál Tamás. Ráadásul a betétsorozat eseményeit tulajdonképpen felváltva rendezik a WTCC edzéseivel és futamaival, így a drukkereknek szinte folyamatosan lesz kiért szorítaniuk a pályán.
Tömeg a hungaroringi lelátókon – remélhetőleg idén is legalább ennyi néző szorít majd a helyszínen Michelisz Norbertnek és Kiss Pál Tamásnak
 
Drukkoljunk hát együtt Michelisz Norbertnek, a Zengő Motorsportnak és Kiss Pál Tamásnak a szezon legfontosabb hétvégéjén! A hungaroringi menetrend ITT található.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: