Jegyek

Gasly: „Az első győzelem mindennél jobb”

F1
Gasly: „Az első győzelem mindennél jobb”
2020.09.07. 19:12
A francia versenyző teljesen kikelt magából a leintés után az Olasz Nagydíjon, a dobogón viszont szinte szóhoz sem jutott.
 
Nyugodt szívvel kimondhatjuk, hogy a 2020-as Olasz Nagydíj volt az utóbbi évek egyik legizgalmasabb versenye, ugyanis volt piros zászló, balesetek, második állórajt és büntetések is. Az óriási kavarodásból végül Pierre Gasly jött ki a legjobban, aki ezzel megszerezte élete első és az Alpha Tauri (korábbi Toro Rosso) második futamgyőzelmét. Gasly a leintés után gyakorlatilag meg sem tudott szólalni, elmondása szerint még most is csak ámul – szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

Ez egyszerűen csodálatos, nem találok szavakat arra, ami történt velünk. Hihetetlen, és amennyi dolgon keresztül mentem az elmúlt 18 hónapban, ez mindennél jobb, mint amit valaha is vártam. Amióta visszatértem az Alpha Taurihoz tavaly, azóta csak rájuk koncentrálok. Napról napra, versenyről versenyre fejlődünk és erősebbek leszünk. Velük szereztem meg az első dobogós helyezésem tavaly Brazíliában, velük szereztem meg az első győzelmemet Olaszországban, egy olasz csapattal. Őszintén szólva, nem tudok mit mondani, csak annyit, hogy még mindig hihetetlen.”

A francia emellett az is elmondta, készen áll egy második red bullos lehetőségre, amennyiben az energiaitalosok úgy döntenek, számítanak a szolgálatára: „Úgy érzem, hogy készen állok, de ez már nem rajtam múlik, mivel az egyetlen dolog, amit tettem, hogy amióta visszaküldtek a Toro Rossóba, hogy csak is magamra koncentráltam, és megmutattam, mire vagyok képes. Amikor minden a kezemre játszik, akkor nagyon boldog tudok lenni a teljesítménnyel – és itt nem csak a Brazíliára gondolok, mert a legtöbbször mindig erősek vagyunk. Voltak azóta erős versenyeink.”

Fotó: Alpha Tauri / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: