Jegyek

Hamilton szerint az FIA szándékosan ellenük dolgozik

F1
Hamilton szerint az FIA szándékosan ellenük dolgozik
2020.09.28. 16:28
Lewis Hamilton szerint az FIA is ellenük dolgozik az izgalmasabb versenyek érdekében és részben ennek is köszönhető a futamon kapott büntetése.
 
Az Orosz nagydíjon két büntetést is kapott Lewis Hamilton, emiatt az első boxkiállásnál 10 másodpercet kellett állnia a kerékcsere előtt. A brit világbajnok egyébként elismerte, hogy szabályt szegett, de szerinte az is egyértelmű, hogy az FIA szándékosan lassítani szeretné őt, és a csapatát, így a büntetést is emiatt kapta. Később, amikor erről kérdezték, akkor gyorsan hozzátette, hogy nem konkrétan magára gondol, hanem az éppen élen álló csapatra. 
„Mindent, ami az autónkon van, ellenőriznek, újra és újra. Ott a szabályok változása, például a motorszabályoké – de elég sok minden van, ami arra irányul, hogy izgalmasabbá tegyék a versenyeket. Azt nem tudom, hogy a most történtekhez ennek van-e bármi köze, de én így érzem. Ez egy nevetséges szabály, de ez van, mostantól figyelni fogok arra, hogy tiszták legyünk, hogy ne adjak nekik kifogásokat.” 
Később azt is hozzátette: „Mintha szembeszélben lennénk" ,ennek ellenére megy tovább és megpróbál mégtöbbet kihozni magából.

Bár Hamilton a futamgyőzelmet elbukta, de a büntetőpontjait visszavonta az FIA, szóval annyira mégsem lehet elégedetlen, hiszen a bajnoki pontversenyt még mindig vezeti - nem kis előnnyel -  és most már az eltiltástól sem kell tartania. Hamilton szavai gyorsan eljutottak az FIA-hoz is, de Michael Masi versenyigazgató gyorsan tisztázta is a dolgot és elmondta, hogy szerinte ezek a dolgok csak Hamilton fejében léteznek.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: