Jegyek

Hayden számára komoly opció volt a Superbike vb

MotoGP
Hayden számára komoly opció volt a Superbike vb
2013.12.27. 14:20
Nicky Hayden sorsa sokáig kérdéses volt a 2013-as szezon közben: számos pletyka és lehetőség felmerült az amerikai jövőjével kapcsolatban, aki végül a MotoGP-ben maradás mellett döntött, így 2014-ben egy produkciós Hondát vezethet majd az Aspar csapat színeiben. A motoros ugyanakkor most elmondta: a Superbike világbajnokság is komoly opció volt számára.
 
Nicky Hayden az elmúlt öt évet a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában induló gyári Ducati csapatnál töltötte, ám az már az idény közben kiderült, hogy a bolognai márka Cal Crutchlow-ra cseréli őt a jövő évben, így az amerikainak új helyet kellett találnia magának. A 2006-os világbajnok jövőjével kapcsolatban számos pletyka napvilágot látott, ám a versenyző végül a MotoGP-ben maradt, ahol az Aspar csapat színeiben egy produkciós Hondát fog vezetni. A motoros azonban most elárulta, hogy a híreszteléseknek megfelelően valóban felmerült a Superbike világbajnokságra való igazolás is lehetőségként:
 
„Tényleg közelről megvizsgáltam a Superbike világbajnokságot, s igazán nehéz döntést hoztam meg” – nyilatkozta Hayden a MotorCycleNews.com weboldalnak. „Végeztem némi kutatómunkát, de a szívem még mindig a MotoGP-ért dobog, s ez visszatartott, hogy itt akarjak maradni, s újra szórakozzak egy kicsit egy jó helyzetben. Nagyon tisztelem a Superbike világbajnokságot, s az, hogy én lehetek az első, aki mindkét sorozatot megnyeri, még mindig foglalkoztat, de nem a jövő évet illetően.”

A pilóta hozzátette: érdekes volt, hogy a legtöbbször a BMW-vel hozták szóba, ugyanakkor a bajorok az egyike voltak annak a néhány alakulatnak, amellyel az amerikai tárgyalt (a német márka ráadásul azóta gyárilag ki is voltunk a Superbike világbajnokságból). „Volt néhány tárgyalásom, hogy mi a helyzet odakint, s beszéltünk pénzről is számos csapattal. Komolyan vettem ezeket, nem csak kihasználtam őket. Vicces volt egy ponton, mert azon kevés csapat egyike volt a BMW, amellyel nem tárgyaltam, és mégis ők voltak azok, akikről mindenki ezt gondolta” – mondta a motoros.
 
Haydennek lehetősége lett volna maradni a Ducatival is, amely gyár felajánlott egy helyet számára a Superbike világbajnokság mezőnyében. A rutinos versenyző elmondása szerint vegyes érzelmek fogták el ezzel kapcsolatban, hiszen egyrészt számos barátot szerzett az olasz istállónál, másrészt némi keserűséget is érzett amiatt, hogy a MotoGP-ben már nem számítottak rá, így végül úgy döntött, sok-sok év után ismét egy Honda nyergében próbál szerencsét a legnagyobb géposztályban.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: