Jegyek

Haydent sokkolta Dall’Igna átigazolása, újra kell...

MotoGP
Haydent sokkolta Dall’Igna átigazolása, újra kell gondolnia a terveit
2013.10.13. 19:48
Három napja jelentették be a hírt, miszerint Gigi Dall’Igna távozik az Apriliától, s pontosan egy hónap múlva a Ducati Corse főigazgatója lesz. Ez pedig az év végén a gyári Ducatitól búcsúzó Nicky Haydent is sokkolta, miután ezzel teljes mértékben felül kell vizsgálnia a jövőre vonatkozó elképzeléseit.
 
Mint arról csütörtökön mi is beszámoltunk, Gigi Dall’Igna november közepétől már nem az Aprilia technikai és sportigazgatója lesz, hanem a Ducati Corse főigazgatói posztját veszi át Bernard Gobmeiertől. A bolognai márka gyári csapatától az év végén távozó Nicky Haydent alaposan meglepte ez a fordulat, ugyanis ő úgy tudta, hogy a szakember nemet mond a Ducati ajánlatára, s az Apriliánál marad. Ez végül nem így történt, ami az amerikai számításait is rendesen keresztülhúzta, a 2006-os világbajnok ugyanis elárulta: közel járt, hogy megegyezzen az Apriliával, ám Dall’Igna átigazolásával könnyen lehet, hogy a gyár királykategóriás programja is kútba ugrik, Hayden tehát kezdheti elölről a jövőjével kapcsolatos mérlegelést:
 
„Még semmit nem írtam alá az Apriliával, s a dolgok nyilvánvalóan megváltoztak. Meg kell értenem, hogy mit fog csinálni az Aprilia Gigi nélkül, s hogy elkötelezik-e magukat a program mellett, pénzzel és erőforrásokkal megtámogatva. Nagyon közel voltam a szerződéshez, szóval sokkolt, hogy elmegy” – idézi a MotorCycleNews.com oldal a pilóta szavait, akinek a váratlan hír ellenére is volt kedve viccelődni: „A Ducati egyáltalán nem tesz a kedvemre. Nem elég, hogy kikosaraztak, még azt a srácot is elvitték, aki az új mérnököm lett volna” – fogalmazott, majd komolyra fordítva a szót így folytatta: „Tudtam, hogy ez egy lehetőség, de amikor az Apriliánál jártam a misanói futam után, Gigi azt mondta, nem él ezzel a lehetőséggel, szóval egyértelműen meglepett a dolog. Gigi sok mindent elért, s ezért tett rám mély benyomást. Ezért látszott az Aprilia olyan jó opciónak.”
 
Nem csak az amerikainak lett volna jó választás az Aprilia: a híresztelések szerint az Aspar csapat (amelynek színeiben Hayden is versenyzett volna 2014-ben a pletykák szerint) egy jelentősen felújított motort kapott volna a gyártótól, ám Dall’Igna átigazolása után erősen kérdés, hogy mi lesz a projekt sorsa. Így az asparosok számára képbe kerülhet a Honda produkciós motorja (ilyennel fog például a Moto2-es összetettet vezető, s jövőre a legnagyobb géposztályban a Gresininél bemutatkozó Scott Redding, valamint a Cardion AB és cseh pilótája, Karel Abraham is versenyezni jövőre), amelyből kettőt vásárolhat a HRC-től az alakulat, s amely Hayden szerint is jó választás lehetne, csak még néhány, elsősorban anyagi jellegű részletet tisztázni kell ezzel kapcsolatban.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: