Jegyek

Herta harmadik győzelmét szerezte az IndyCarban

Egyéb autósport
Herta harmadik győzelmét szerezte az IndyCarban
2020.09.13. 20:43
Scott Dixon a megforgása után próbált minél több pontot menteni.
 
A második futammal zárult az IndyCar hétvégéje Mid-Ohióban. A pole-ból induló Colton Herta nagyon szépen eljött a rajtnál, viszont mögötte többen is összeértek, így kihullott Alex Palou, és Felix Rosenqvist is, míg Santino Ferrucci kénytelen volt leszaladni a fűre az éllovassal harcolva, és visszazuhant a mezőny végére, így Scott Dixon mehetett a második helyen, de természetesen jött a biztonsági autó.

Az újraindítás után viszonylag nyugodt körözés következett, majd a 16. körben a mezőny első fele elindult a bokszutcába, majd Dalton Kellett ragadt a kavicságyba, és ismét jött a sárga zászló. Az abroncsváltást hanyagoló Takuma Sato és Marco Andretti így átvették a vezetést, míg Ryan Hunter-Reay és Dixon is sok pozíciót bukott (utóbbi egy megforgás miatt is). A következő percekben Herta feljött a második helyre, viszont Andretti ezután hibázott is egyet, így rengeteg helyet bukva nagyon komolyan hátraesett.

Féltávhoz közeledve Dixon kijött egy újabb kerékcserére, ahogyan az élen álló japán is, majd sorban jöttek a többiek is, az új-zélandi viszont ezzel ideiglenesen fel tudott kapaszkodni a negyedik pozícióba, de persze várt még rá egy kiállás, mely után csak a tizenharmadik helyre tudott visszatérni. Herta innen már simán behózta autóját az élen Rossi és Hunter-Reay előtt. Rajtuk kívül Rahal, Marcus Ericsson, Simon Pagenaud, Will Power, Josef Newgarden, Patricio O’Ward és a néhány helyet még javító Dixon előtt.  

A 2. futam végeredménye:
Fotó: IndyCar Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: