Jegyek

Hivatalos: 2015-ig a Honda az egyedüli motorbeszállító

Moto2
Hivatalos: 2015-ig a Honda az egyedüli motorbeszállító
2013.04.06. 17:16
A Moto2-es kategóriában még legalább három évig a Honda lesz az egyedüli motorbeszállító – a géposztály 2010-es indulása óta a CBR600-asokat használja. Emellett az idei évtől a Geo Technology helyett az ExternPro fogja felkészíteni a motorokat.
 
Amit március végén sejteni lehetett, az most vált hivatalossá: a Honda további három évig lesz a középső kategória motorbeszállítója. A 250 köbcentis géposztály Moto2-vé alakulása óta a CBR600-asokat használják a versenygépek, s ez legalább 2015-ig is így marad, továbbra is lehetőséget adva a költségek kordában tartására. Változás azonban az idei szezontól, hogy immár nem a Geo Technology készíti fel a motorokat, hanem az ExternPro, amelynek eredményét először a mostani katari hétvége folyamán láthatjuk versenykörülmények között is.
2013-tól az ExternPro készíti fel versenyzésre a motorokat
 
„A Moto2 a kezdetektől fogva siker, és folyamatosan jobbá válik!” – idézi a Dorna elnökét, Carmelo Ezpeletát a crash.net oldal. „A Honda a legelső 2010-es versenytől fogva az egyedüli motorbeszállítónk, és rendkívül boldog vagyok, hogy további három évig az ő szerkezetüket fogjuk használni. A Honda-motor nem csak izgalmas kiegészítésnek bizonyult a paddockhoz, de technikailag is nagyon megbízható csomag, ami rendkívül fontos a motorsportban. Szeretném az ExternPro céget is fedélzeten köszönteni, amely eddig az előszezoni tesztek során nagyon jó munkát végzett, és kétségkívül a következő három szezonban is így fog tenni.”
2011-ben Marquez és Bradl harcoltak a Moto2-es vb-címért – Nakamoto szerint ők jelenleg is azt bizonyítják, hogy a középső kategória alkalmas a MotoGP-re való felkészülésre
 
A HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: „A Honda boldog, hogy a CBR600-as motorokkal láthatja el a Moto2-es kategóriát, amely jó módjának bizonyult a költségek alacsonyan tartásának és lehetővé teszi, hogy a pilóták felkészüljenek a MotoGP-re, ahogy azt Stefan Bradl és Marc Marquez jelenleg is bizonyítják. Szintén köszöntjük új partnerként az ExternPrót, akik a motorokat készítik fel a versenyzésre.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: