Jegyek

HIVATALOS: Vettel 2021-től az Aston Martinnál versenyez

F1
HIVATALOS: Vettel 2021-től az Aston Martinnál versenyez
2020.09.10. 09:29
A német versenyző ráadásul több éves szerződést írt alá.
 
Sergio Perez tegnap bejelentett távozásával teljesen egyértelművé vált, hogy Sebastian Vettel a Racing Point pilótája lesz 2021-től, amikor is a csapat „átváltozik” Aston Martin Racinggé.  A gárda amellett, hogy több évre szerződtette a négyszeres világbajnokot, ezt írta közleményében: „A csapat célja egyértelműen az, hogy az egyik legversenyképesebb alakulattá váljon a Forma-1-ben.”

Sokáig úgy tűnt, hogy a német világbajnoki címet szerezhet a Ferrarival is, azonban minden évben félrecsúszott valami, az idei szezon pedig eddig borzasztóan alakul számára. A vörösöknél 14 futamgyőzelmet szerző pilóta így nyilatkozott az átigazolásról az F1 hivatalos honlapjának: „Örülök, hogy végre beszélhetek a jövőmről. Büszkén jelentem be, hogy 2021-től az Aston Martin pilótája leszek. Ez egy új kaland lesz nekem egy legendás márkával. Lenyűgözött a csapat idei teljesítménye, és a jövő még fényesebbnek látszik. Lawrence Stroll energiája és elhivatottsága a sport irányába inspiráló, és úgy gondolom, hogy valami nagyon különlegeset hozhatunk együtt létre. Még mindig nagyon szeretem a Formula-1-et, és csak az motivál, hogy visszatérjek a rajtrács elejébe. Az, hogy ez az Aston Martinnal történhet meg, egy külön öröm számomra.”

A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer is hasonló dolgokat mondott el: „Silverstone-ban mindenki örül ennek a hírnek. Sebastian már bizonyított a bajnoki címeivel, és győztes mentalitást hoz a csapathoz, amelyre szükség is lesz az elkövetkezendő időszakban. Az F1-es hétvégéken ő a világ egyik legjobb versenyzője, és nem is tudtunk volna nála jobb pilótát elképzelni ahhoz, hogy az új korszakot megkezdjük. Fontos szerepe lesz abban a csapatnál, hogy még tovább tudjunk fejlődni.”

Fotó: F1 Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: