Jegyek

Hondával folytatja a Zengő Motorsport! (videó)

WTCR
Hondával folytatja a Zengő Motorsport! (videó)
2013.01.10. 10:42
Ezzel a bombahírrel kezdjük a szezont, elkerülendő, hogy mi essünk a bomba tölcsérébe, rágjuk át együtt, pontosan, ez mit is jelent. A vadonatúj gyári Honda Civic megszerzése érdekében komoly áldozatokat kellett hozni. A két autós magyar álom, forráshiány miatt egy időre szünetel.
 
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a BMW Magyarországnak és a BMW Motorsportnak az eddigi együttműködésért, felejthetetlen két évet töltöttünk együtt, egy olykor látványos, olykor küzdelmes, de mindenképpen örömteli időszakot. Most azonban választanunk kellett, és az álmainkat választottuk. Hisszük, hogy nyerhetünk a végén!
 
Megvan tehát az áhított csúcstechnika, nem kell tovább kombinálni, egy biztos, ez a hír a WTCC világában is nagyot fog szólni. A gyári csapat két Civicje, már tavaly elkelt, Tarquini mester és Monteiro senior padavan a biztos technikai támogatás tudatában tolhatta be karácsonyi sütiket bendőbe. De, maradt még egy autó!
 
És az az autó, nálunk fog menni, Michelisz Norberttel. Szinte látom, ahogy vigyorral a szátokon olvassátok a sorokat, de annyi kérdésetek van, hogy egy könyv nem lenne elég…
 
Juni György (Zengő Motorsport): - Ez akkor azt jelenti, hogy jövőre mindenkit elverünk?
Zengő Zoltán: - Na, azért ez erős. Inkább azt jelenti, hogy sokkal nagyobb eséllyel verünk meg bárkit is középtávon, mint eddig. A Chevyben egy következő nagyon erős év bőven benne van, ha tudják a forrásokat biztosítani az autókhoz, még mindig nehéz lesz pikk-pakk átugrani. Nekünk meg egy tanuló év, vagy inkább félév lehet benne, úgyhogy, csak okosan!
 
- De akkor miért nem Chevyt vettünk?
- A gyár most vonult ki. A közelgő szabályváltoztatások miatt csak egy évre megoldás, és nincs már fejlesztés mögötte, ami rosszabb, nem is várható.
 
- És a mostani BMW-k?
- A helyzet ugyanaz, mint a Chevynél. Igaz, fejlesztésekről volt szó, sőt, még nagyobbakról is hallani lehetett, de a vége az lenne, mégis, a mesének, hogy a DTM-re koncentráló gyár, nem tudja beletenni ugyanazt az erőt, energiát, mint a Honda, egyszerűen a két gyárnak más a célja. Egyik itt, másik ott akar nyerni. Mi pedig itt versenyzünk. Még egy év lett volna benne, talán sikerült volna megvédeni a kisvilágbajnoki címet, talán nem. Hangosan, vagy éppen halkan topogtunk volna egyhelyben.
 
- Mit kapunk a Hondától?
- A gyári új Civicek Milano mellett készülnek, az olasz JAS Motorsport építi az autókat, a motor, váltó Japánban készül. Összesen három egyforma autó tudnak megépíteni 2013-ra. Kettő a gyári csapaté, egy került privát üzemeltetésbe, hozzánk. Ugyanakkor a Zengő Motorsport nem futja a gyári programot, tőlük, versenyeztetés szempontjából, független. A gyári háttér ez esetben nem anyagi támogatást jelent, hanem a legfejlettebb technika elérhetővé tételében teljesül ki. Elérhető, értsd, megvehető, csak nekünk. A hangsúly a fejlesztésen van. Egy többéves program részesei vagyunk, mindig a szabályoknak megfelelő, legfejlettebb technikát kapjuk.
 
- De, akkor meg miért nem verünk el mindenkit?
- Mert az autó teljesítményét ki is kell tudnunk aknázni. Ismét át kell szokni az első kerék-hajtásra. Ez talán nem lesz probléma, de teszt, alig lesz, és ha az autó éppen úton van, megint csak a futamokon „tesztelhetünk”. A Honda a középtávon tud kiteljesedni, biztos, hogy fog kelleni a tanulóév, de valamiért azt érzem, tud ez látványos lenni.
 
- Nem lett volna még egy autó Wéber Gábornak?
- Ha lett volna forrás, akkor sem tudott volna több elkészülni, mint három autó. Az autókat egy manufaktúra készíti, tényleg alkatrészenként összeszerelve. Bár csak ezen múlt volna, de forrás sem lett volna sajnos!
 
- Ezzel az autóval versenyzett év végén Monteiro?
- Tény, hogy Honda az is, meg ez is, de a három most épülő versenyautó ennek már egy evolúciója, vagyis fejlettebb. Ha valóban lesznek szabályváltozások a közeljövőben, akkor azt a gyár leköveti és hozzáférhető lesz számunkra az új szabályokra összerakott modell is. Ez páratlan lehetőség a jelenlegi mezőnyben. Az egyik legerősebb vállalás!
 
- Megtarthatja-e Norbi a függetlenek státuszát? Megvédheti-e a trófeáját?
- Sajnos nem. A tárgyalásokon kiderült, hogy gyári versenyzők között nevezik, így elesünk a pénzdíjaktól, de a nagyokkal focizunk! Igen, sajnos ez áldozatos, írtam is… leírva még nem láttuk, de ez várható.
 
- Akkor, most örülünk Vincent?
- Igen nagyon, és nagyon köszönjük a hazai Honda márkakereskedői hálózat segítségét. Egy ilyen együttműködés, egy nagyon komoly bizalmi alapot feltételez a gyár részéről is. Szeretnénk beváltani a hozzánk fűzött reményeket, és szeretnénk megvalósítani az álmunkat, vébét nyerni a nagyok között is. „Power of dream”, ahogy a Honda szlogen mondja. Dream van, a power készül, Norbi és a csapat tűkön ül, hogy a keblére ölelhesse a műszert, aztán: jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon!
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: