Jegyek

Indianapolis, Futam: Marquez továbbra is megállíthatatlan,...

MotoGP
Indianapolis, Futam: Marquez továbbra is megállíthatatlan, Lorenzo és Rossi a dobogón
2014.08.10. 20:52
Ilyen tíz futam után nehéz bármit is írni Marc Marquez teljesítményére, ez az ifjú titán olyan magasságokban van már, amiről sokan csak álmodhatnak. A futam eleje igen izgalmas és lett, a végén viszont kicsit ellaposodott. A dobogóra Marquez mellé a két gyári yamahás, Jorge Lorenzo és Valentino Rossi állhattak fel.
 
Magyar idő szerint vasárnap este nyolc órakor kezdődött el a MotoGP idei tizedik futama, amivel hivatalosan is elkezdődött a szezon második felének első versenye. Több okból is nagy volt az érdeklődés a futam körül, egyrészt a nagy kérdés még mindig ott lógott a levegőben: meg lehet-e állítani az élről induló Marc Marquezt, és ha igen, kinek? Másrészt a helyi nézők számára ez volt az utolsó lehetőség, hogy a királykategóriában lássák száguldani a „Texasi Tornádót” hazai pályán. Továbbá Dovizioso első soros rajthelye, Redding tegnapi teljesítménye nagy kíváncsiságot ébresztett a mai futam iránt többekben. A rajtot az élről induló Marquez elrontotta, Dovi és Rossi viszont nagyon jól jöttek el. A Ducati jött el elsőként, a második kanyarban viszont honfitársa már megelőzte.
 
Dovi szépen tartotta magát az elején

A harmadik helyen Iannone követte őket, így három olasz állt az élen. Marquez csak mögöttük érkezett, nyomában a nyolcadik helyről induló Pedrosával, őt Lorenzo üldözte. Az első kör végén Rossi, Dovi, Iannone, Marquez, Pedrosa, Lorenzo, P. Espargaro, A. Espargaro, Bradl és Smith fértek be az első tízbe. A második kör felénél Lorenzo átlépte Pedrosát. Az élen közben Dovizioso szorosan tapadt Rossira, Iannone visszaesett az ötödik helyre. Az ötödik kör elején Dovi megpróbálta kihasználni a Doktor szélárnyékát, de a kísérlet nem járt sikerrel. Egy körrel később viszont már összejött a mutatvány, de Rossi nem adta könnyen magát, hozzáért honfitársához, ami következtében Marquez és Lorenzo megelőzték őket. Rossi aztán két kanyarral később megelőzte csapattársát, aztán Dovi is követte, majd hibázott, visszaesett negyedikre, közben Rossi visszaállt az élre. Moto3-at idéző kör volt a hatodik.
 
Akkor Rossi, Marquez, Lorenzo, Dovizioso, Iannone, Pedrosa, P. Espargaro, A. Espargaro, Bradl és Smith volt a sorrend a top 10-ben. Pedrosának tehát nem túlzottan jött be a kemény első gumi a verseny elején. A tizedik körben sajnos a csapatát meglátogatni kényszerült a Haydent helyettesítő Camier, de később visszatért a pályára. A következő kör elején pedig Marquez és Lorenzo is megelőzték Rossit, majd ő gyorsan visszaelőzte Lorenzót, de Marquez maradt elől. Mindezt Dovizioso páholyból nézte végig. A regnáló világbajnok kisebb előnyt motorozott ki egy kör alatt, közben pedig csapattársa volt a leggyorsabb az egész mezőnyben, egyre közeledett Dovira, sőt, Iannone és Pol is jöttek vele, igaz, kissé lemaradva. A tizenharmadik körben Bradl és A. Espargaro együtt estek ki, Bradl el is esett a füvön. Aleix nem esett, de a motorja hátulja nagyon összetört, valószínűleg hátulról belement Bradl.
 
Lorenzo nyerte a Yamaha belharcát

A verseny felénél Pedrosa elkapta Doviziosót. Kicsivel később Lorenzo előzte meg Rossit. Eközben Marquez megfutotta az élen a verseny leggyorsabb körét, Iannone pedig kiállt. Mire az utolsó tíz körön belülre ért a verseny, az izgalmak kissé alábbhagytak, szétszakadtak az élen haladók. Nyolc körrel a leintés előtt P. Espargaro aztán egyre jobban megközelítette Dovit, az ötödik hely volt a tét. Az előzésre nem is kellett sokat várni, a következő körben Pol már el is húzott a ducatis mellett. A huszonkettedik körben Camier ismét kiállt a boxba, ezúttal elektronikai gondok miatt már nem tudott visszamenni a pályára. Az utolsó körre Marquez, Lorenzo, Rossi, Pedrosa, P. Espargaro, Smith, Dovizioso, Crutchlow, Redding, Aoyama sorrendben fordultak, ami a végéig nem is változott. Lesz egyáltalán valaki, aki idén csatában legyüri Marquezt?

A futam végeredménye:

  Név Csapat Motor Idő/Különbség
1 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team Honda 42'07.041
2 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP Yamaha +1.803
3 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP Yamaha +6.558
4 Dani PEDROSA Repsol Honda Team Honda +10.016
5 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 Yamaha +17.807
6 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 Yamaha +19.604
7 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team Ducati +20.759
8 Cal CRUTCHLOW Ducati Team Ducati +39.796
9 Scott REDDING GO&FUN Honda Gresini Honda +40.507
10 Hiroshi AOYAMA Drive M7 Aspar Honda +55.760
11 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing Honda +1'05.130
12 Mike DI MEGLIO Avintia Racing Avintia +1'05.346
13 Colin EDWARDS NGM Forward Racing Forward Yamaha +1'08.919
14 Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport PBM +1'09.203
15 Broc PARKES Paul Bird Motorsport PBM +1'30.613
Nem ért célba      
  Leon CAMIER Drive M7 Aspar Honda 8 Laps
  Andrea IANNONE Pramac Racing Ducati 13 Laps
  Aleix ESPARGARO NGM Forward Racing Forward Yamaha 15 Laps
  Stefan BRADL LCR Honda MotoGP Honda 15 Laps
  Danilo PETRUCCI Octo IodaRacing Team ART 21 Laps
  Hector BARBERA Avintia Racing Avintia 22 Laps
Nem fejezte be az első kört    
  Yonny HERNANDEZ Energy T.I. Pramac Racing Ducati 0 Lap
  Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini Honda 0 Lap

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: