Jegyek

Jonathan Rea elárulta, miért váltott

Superbike
Jonathan Rea elárulta, miért váltott
2014.12.18. 14:37
Jonathan Rea nagyon hosszú időt töltött el a Hondával, ám ez a kapcsolat a 2014-es szezon végén megszakadt. Rea a Kawasakihoz igazolt, akikkel mindjárt az első tesztek alatt pozitívan teljesített. A döntés hátteréről a Bikesportnews-nak adott először interjút.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Jonathan Rea és a Honda útjai különváltak. Hosszú, sikeres kapcsolatot ápoltak, azonban a WSBK csúcsáig soha sem jutottak el annak ellenére sem, hogy mindig komolyan kellett számolni velük. Bár a HRC egy MotoGP-s ajánlattal is kecsegtette Rea-t, azt köszönte szépen és visszautasította, mivel nem találta elég versenyképesnek a csomagot. Úgy döntött, a Kawasakinál folytatja karrierjét, akikkel a téli tesztek alapján hamar kialakult a jó munkaviszony.
Rea stílusosan, a sisakján egy jókívánsággal köszönt el egykori csapatfőnökétől
 
„Be kellett fejeznem, hogy újra és újra ugyanazt csináltam, de más eredményt vártam” – kezdte Rea. „Ahhoz, hogy világbajnok legyek, valaminek meg kellett változnia, most meg is változott. Azóta voltam a Hondával, hogy átjöttem a motokrosszból, szóval ez egy nagyon hosszú, kemény döntéshozatali időszak volt. Amit nem igazán értenek meg az emberek, az az, hogy a versenyzésben minden lehetőségnek vannak pozitívumai és negatívumai. Úgy érzem, sokat elértem, de személy szerint úgy hiszem, kicsit alulteljesítettem. Úgy érzem, mostanra olyan helyzetben kellene lennem, amiben a világbajnoki címért kellett volna harcolnom. A CBR-t is ismerem kívül-belül, szóval tudtam, ha más végeredményt várok el, változásra van szükségem.”
A beilleszkedéssel nem volt gond
 
A továbbiakban Johnny Rea a Honda hátrányairól, valamint a Kawasaki mellett letett voksáról beszélt: „Igazán csodálom és tisztelem a csapatot és a Honda Europe embereit, akik folyamatosan a Superbike-program mögött álltak, de nem igazán értem a befektetés és a technikai fejlesztések hiányát a HRC részéről egy ilyen versenyképes bajnokságban. A győzelemhez egy teljes gyár háttértámogatását kell élvezned. Utánanéztünk néhány lehetőségnek, és úgy láttuk, hogy – a Ducatitól eltekintve – a Kawasaki az egyetlen gyár, aki igazán a programjuk mögött áll, tekintve mire volt képes mindkét versenyzőjük a motorral. Szóval valójában ez egy könnyű döntés volt részemről.”  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: