Jegyek

Katar teszt, 3. nap: Versenyzői nyilatkozatok

MotoGP
Katar teszt, 3. nap: Versenyzői nyilatkozatok
2014.03.10. 00:29
Számos balesettel (többek között Pol Espargaro, Alvaro Bautista és Stefan Bradl is bukott – utóbbi kétszer is) és Aleix Espargaro elsőségével ért véget Katarban a téli holtszezon utolsó királykategóriás tesztje vasárnap, amelyen a gyári csapatok kivételével az összes alakulat képviseltette magát. Alábbi cikkünkben a versenyzők nap végi nyilatkozatait osztjuk meg olvasóinkkal.
 
NGM Mobile Forward Racing
 
Aleix Espargaro, 1. hely, 1’54.874
„Nagyon boldog vagyok a ma elvégzett munkával. Gyors voltam egy körön, de egyúttal erős versenytempót is tudtam menni. Nagyon elégedett vagyok, mert a versenyszimuláció során ugyanolyan köröket tudtam futni, mint amilyeneket Jorge teljesített a tavalyi versenyen, szóval magabiztos vagyok, és várom az első viadalt.”

Tech3 Yamaha
 
Pol Espargaro, 2. hely, 1’54.907
„Boldogok lehetünk a mai munkánkkal, mivel sikerült előrelépést tennünk. A tesztnap első szakaszában találtunk egy jobb beállítást, amellyel elég jelentősen javítani tudtam az időmön a friss gumikkal. Egyúttal a ritmusom sokkal jobb volt a tegnapival a versenyszimuláció során. Természetesen a nap végi bukás szerencsétlen volt. Elkövettem egy hibát, miközben épp visszaváltottam a kanyarban, amely miatt egyenesen mentem tovább, s elestem a kavicságyban. Még mindig nagyon magabiztos vagyok, s pozitívak az érzéseim a teszttel kapcsolatban, s két hét múlva készen fogok állni az itteni versenyre.”

Bradley Smith, 3. hely, 1’55.027
„Összességében elégedett vagyok azzal, ahogy a tél alakult számunkra. Ma Katarban úgy döntöttünk, végrehajtottunk egy versenyszimulációt este tíz órakor, amelyről úgy gondoltuk, a legjobb időpont, hogy összehasonlítsuk a versenyhétvégével. Közben csináltunk pár változtatást, és sikerült újra kimennem ugyanazokkal a gumikkal az utolsó tizenöt percre. Elégedett vagyok az itt elért eredményekkel, amely azt jelenti, hogy egyértelműen fel vagyunk készülve. A következő lépés már csak néhány finomhangolás. A sivatag mindig kissé kiszámíthatatlan, de jól felkészültünk. Számos jó kört futottunk, s már nagyon izgatott vagyok az első forduló miatt.”

LCR Honda
 
Stefan Bradl, 4. hely, 1’55.187
„A mai egy kemény nap volt nekem és a csapatnak. Sajnos kétszer buktam, ebből egyszer a versenyszimuláció alatt, de összességében nem vagyunk messze az elejétől, szóval egy jó alappal hagyhatom el Katart az első versenyre. Használt gumikon erősen és kiegyensúlyozottak vagyunk, de a a probléma a friss abromcsokkal még mindig fennáll. Nem tudtuk teljesen megoldani a dolgot, de úgy látszik, ez egy közös probléma a hondások számára. Amikor ideértünk, nem a leggyorsabb kör volt a célunk, hanem a motor beállítása, s úgy gondolom, eddig jó munkát végeztünk.”

Gresini Honda
 
Alvaro Bautista, 5. hely, 1’55.232
„A mai versenyszimuláció során gyűjtöttünk néhány fontos adatot, amelyen dolgozhatunk az első nagydíjhétvégén, noha néhány problémával meg kellett most is küzdenünk, akárcsak az első két nap során itt Katarban. Még mindig szenvedünk a hátsó tapadás hiányával, ráadásul a versenytáv felénél a gumik teljesítménye elkezd romlani. A tempónk jobb a tavalyi versenyhez képest, s ez pozitív, de a következő hét alatt egyértelműen fejlődni akarunk. A hosszú etap előtt buktam, miután elment a motor eleje, de szerencsére nem volt súlyos, szóval később sikerült befejeznem a szimulációt.”
 
A katari teszt harmadik, egyben utolsó napjának eredményei és összefoglalója itt olvasható.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: