Jegyek

Közelebb kerül a gyári technikához jövőre az RCV1000R

MotoGP
Közelebb kerül a gyári technikához jövőre az RCV1000R
2014.05.22. 10:53
Az idei esztendőben az Open kategóriás Hondával versenyző csapatok nem képesek hozni azokat az eredményeket, amikben a szezon előtt reménykedtek. Egyértelmű, hogy a motorblokk terén a leggyengébbek, ezért a HRC egy módosított RCV1000R-t fejleszt a következő szezonra.
 
A gpone.com olasz hírportál úgy tudja, a Honda módosítani szeretné Open kategóriás versenygépét, hogy az azzal versenyző csapatok és versenyzők gyorsulni tudjanak a jövő évben. Erre nagy szükségük is van, ugyanis a gyár azt ígérte, egy körön belül három tizedmásodperc a különbség a gyári és az Open motor között. Motegiben, ahol a legtöbbet teszteltek, egy verseny 24 kör. Ez azt jelenti, hogy a gyár elmélete szerint a motorok közti különbség 7,2 másodperc versenytávon. Az idei futamok közül az Argentin Nagydíj volt az, ahol a legközelebb álltak a számok Motegihez, ott 25 kört futottak a versenyzők, tehát elméletben 7,5 másodperc kellett volna legyen a különbség. Ilyen különbség a versenyen egy ötödik helyet jelentett volna. Ehhez képest a legjobb Open hondás, Aoyama 43 másodperccel Marquez után, a 10. helyen ért célba.
 
 A HRC terve az, hogy az Open kategóriás motor is megkapja a hőn áhított pneumatikus szelepvezérlést. Ez a fejlesztés pont ott segít, ahol az RCV1000R a legnagyobb hátrányt elszenvedi, több motorerőt ad. Mivel a jelenlegi verzió váza szinte azonos a gyári RC213V vázával, a továbbfejlesztett géppel a Forward Racing által használt Yamahához hasonló koncepciót kapnának. Egy ilyen továbbfejlesztett RCV1000R már az idei utolsó versenyeken is ott lesz a rajtrácson. Az elképzelések szerint Motegitől az az Open Hondával versenyző kapja meg a motort, aki addig a legtöbb pontot gyűjti, erre talán Nicky Haydennek van a legnagyobb esélye. Ha a Honda számításai bejönnek, akkor a következő szezonban sokkal izgalmasabb csaták lehetnek a top10 második felében. Kíváncsian várjuk, hogyan sikerül az újdonság.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: