Jegyek

Lábtörést és szalagszakadást diagnosztizáltak Stonernél

MotoGP
Lábtörést és szalagszakadást diagnosztizáltak Stonernél
2012.08.19. 11:20
A Repsol Honda által kiadott sajtóközlemény szerint Casey Stoner mégsem úszta meg bokatörés nélkül azt a horrorisztikus esést, amelyet az ausztrál a tegnapi időmérő elején szenvedett el. A kétszeres világbajnok csonttörése mellé még ínszalagszakadás is párosul.
 
Egyelőre tehát csak azt lehet mondani, hogy kérdéses Stoner mai indulása a második számú amerikai nagydíjon, ugyanis a regnáló világbajnok még nem határozott arról, hogy megpróbál-e rajthoz állni. Casey Stoner a tegnapi óriási bukása során elég komoly lábsérülést szedett össze, hiszen mint utóbb kiderült nem csak eltört a bokája (az első vizsgálatok után kizárták a lábtörést, azonban miután a helyi kórházban ismét megvizsgálták a repsol hondást, bebizonyosodott, hogy mégiscsak eltört a csontja) de szinte az összes ínszalagja elszakadt a jobb bokájában.
 
Casey Stoner:
„Ez az első olyan eset a karrierem során, hogy egy bukást követően nem tudtam felkelni és magamtól lesétálni a pályáról. Felállni ugyan fel tudtam, de amikor lenéztem, akkor láttam, hogy a lában igen furcsa szögben áll. Éles fájdalmat éreztem a lábam alsó részében, majd egy reccsenést hallottam, amikor a lábfejem visszaugrott a helyére. Iszonyatosan fájdalmas volt és tulajdonképpen már akkor meg voltam győződve róla, hogy valamim eltört. A pálya orvosi központjában mindenki nagyon segítőkész és kedves volt velem, majd néhány röntgenfelvételt követően úgy döntöttek, hogy beszállítanak az egyik helyi kórházba. Ott szintén nagyon jól bántak velem, amit ezúton is szeretnék megköszönni, hiszen tényleg mindent megtettek értem. Megerősítették, hogy egy kisebb törés van a bokámon, de engem igazából az ínszalagszakadás aggasztott így egy MRI vizsgálatnak is alávetettem magam. Ez aztán kimutatta, hogy majdnem az összes szalagom elszakadt a bokámban, a sípcsontom pedig elég komoly zúzódásokat szenvedett. Meglátjuk, hogy vasárnap reggel hogyan érzem majd magam és ennek fényében döntök arról, hogy rajthoz állok-e vagy sem. Nagyon csalódott vagyok mivel úgy gondolom, hogy egy igen erős csomagunk van és a pole meglehetett volna, illetve a győzelemre is elég nagy esélyünk volt. Rajtam kívül a nap során még rengetegen estek, szóval remélem ők jól vannak. Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy ott lehessek a rajtrácson.”  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: