Jegyek

Laverty és csapata felfüggeszti a szezont – Nem lesznek...

Superbike
Laverty és csapata felfüggeszti a szezont – Nem lesznek ott Assenben
2021.07.22. 10:57
Az RC Squadra Corse „belső szervezeti átalakulásra” hivatkozva nem áll rajthoz a Superbike világbajnokság hétvégi asseni fordulóján, ezzel együtt viszont nem tudni, hogy mikor láthatjuk őket viszont.
 
A szatellit BMW alakulat tehát hivatalosan belső átalakulással indokolta azt, hogy Assenben nem tudnak rajthoz állni, ugyanakkor sajnos nem derül fény arra, hogy mikor térhet vissza a csapat a mezőnybe, vagy hogy egyáltalán idén viszontlátjuk-e őket. Mindennek kapcsán Roberto Perego, az RC Squadra Corse csapatfőnöke a következőket mondta: „Sajnáljuk nagyon, ez egy igen nehéz döntés volt, azonban végül belső okok miatt úgy határoztunk, hogy nem veszünk részt az asseni fordulón. A projektünk elején vagyunk és keményen dolgozunk azon, hogy belső szervezeti átalakítást hajtsunk végre. Rettentő csalódottak vagyunk, hiszen ez most egy kiváló lehetőség lett volna a BMW Motorrad és Eugene számára is. A szüntet a megérdemelt versenyképesség jegyében történő jobb szervezettségre használjuk majd.” A BMW Motorrad Motorsport igazgatója, Marc Bongers mindössze annyival kommentálta a dolgot a bajor márka részéről, hogy sajnálják a csapatot és remélik, hogy mihamarabb viszontlátják őket a mezőnyben.
 
Nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy feltételezzük vélhetőleg financiális problémákkal szembesült az istálló, ráadásul idén nem ők az elsők, akik kénytelenek szezon közben kiszállni. A szezonnyitó aragóni versenyhétvégét követően a Leandro Mercadoval felálló MIE Racing (Honda) jelentette be, hogy határozatlan ideig nem állnak rajthoz a Superbike-ban. Ők azóta sem tudtak visszatérni. Az RC Squadra Corse kapcsán további érdekesség, hogy a szezon előtti teszteket követően azt nyilatkozták, hogy az évad során szeretnének Brembo fékekre váltani, mivel úgy vélik a BMW-sek által használt Nissin az egyik oka annak, amiért a német gyártó nem tudja az utolsó képzeletbeli akadályt is leküzdeni és folyamatosan ott lenni a mezőny elejében. Ezen az állásponton van egyébként a másik szatellit alakulat versenyzője, Jonas Folger is.

Fotó: World Superbike Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: